Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  تهران تهران

مجله گردشگری دلتا

موزه جواهرات ملي، نگين درخشان پايتخت

خزانه جواهرات ملي كه با نام موزه در بين مردم شهرت پيدا كرده، از زيبا‌ترين و گران‌قيمت‌ترين مجموعه‌هاي طلا و جواهر دنيا است.

گنجينه بي‌مانند «خزانه جواهرات ملي» مجموعه‌اي از گرانبهاترين جواهرات جهان است كه طي قرن ها گردآوري شده است. خزانه فعلي جواهرات در سال ۱۳۳۴ ساخته و در سال ۱۳۳۹ با تاسيس بانك مركزي ايران افتتاح و صيانت از آن به اين بانك سپرده شد. اين جواهرات به‌جامانده اكنون در موزه جواهرات ملي نگهداري شده و در قالب ۳۶ گنجه دسته‌بندي مي‌شوند. برق خيره‌كننده اين اشياي آراسته به ياقوت، الماس و ديگر سنگ‌هاي قيمتي هر گردشگري را مبهوت مي‌كند.

آثاري كه در اين گنجه‌‌ها  نگهداري مي شود شامل انواع زيورآلات تزييني، انواع تاج و نيم‌تاج، انواع جقه (پيش‌كلاه)، گلدان، انواع سرپوش غذا، قليان، آينه، تُنگ‌‌هاي مينا، شمعدان، فيروزه، شمشير، خنجر، سپر، ساعت، قلمدان، انفيه‌ دان، تفنگ، عصا، مدال، تخت، سنجاق و گل سينه، مرواريد و… است. مجله دلتا در اين مطلب به معرفي فقط چند تكه از اين ميراث عظيم، گرانبها و ارزشمند پرداخته است.

تخت طاووس
تخت طاووس يا تخت خورشيد در زمان فتحعلي‌شاه و با جواهرات خزانه قاجار از جمله الماس، ياقوت كبود و زمرد ساخته شده است. اين تخت به دليل خورشيد جواهر‌نشاني كه در بالاي آن قرار داشته، تخت خورشيد نام‌ گرفت و بعدها با ازدواج فتحعلي‌شاه با بانو طاووس‌الدوله، تخت طاووس خوانده شد.

 

كره جواهرنشان
ساخت كره جغرافيايي جواهرنشان با وزن ۳۶۵۶ گرم، در زمان ناصرالدين‌شاه انجام شده است. ۳۴ كيلوگرم طلاي خالص در ساخت پايه اين كره به كار رفته و تعداد ۵۱۳۶۶ قطعه جواهر سطح كره را پوشانده است. در اين كره درياها با سنگ زمرد و خشكي‌ها با ياقوت نشان داده شده است. ياقوت كمياب اورنگ زيب روي اين كره، شهر تهران و يك ياقوت بزرگ،كوه دماوند را نشان مي‌دهد.

 

جقه نادري
جقه نادري با وزن ۳۳ مثقال و ۱۶ نخود، نوعي پيش كلاه است كه قدمت آن به دوره افشاريان بازمي‌گردد. پيش‌كلاه‌، قطعه‌اي جواهرنشان است كه در گذشته روي كلاه پادشاهان و سران دربار نصب مي‌شده است. جقه نادري علاوه بر سنگ زمردي كه در وسط آن به كار برده شده، به الماس‌هاي ريز و درشتي مزين است.

 

تاج كياني
تاج كياني به دستور فتحعلي شاه قاجار ساخته شده و به الماس، ياقوت، زمرد و مرواريد آراسته است. اين تاج از بخش‌هاي سربند، مرواريدي، كنگره‌ها و كلاه مخملي قرمز رنگ ساخته شده است. ۱۸۰۰ دانه مرواريد، زمينه سفيدي را براي زمردهاي سبز رنگ و ياقوت‌هاي لعل سرخ رنگ ايجاد كرده است.

 

موزه جواهرات ملي كه در اصل خزانه‌ي جواهرات بانك مركزي است، براي بازديد عموم آزاد است، اما پيش از ورود به اين خزانه بهتر است بدانيد كه هرگونه عكس‌برداري از اشياي داخل موزه و يادداشت‌برداري از مشخصات آن‌ها ممنوع است.

مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا....


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/24 ساعت: ۱۲ توسط:deltatravel :

خيابان سي تير ، شبگردي در تهران

خيابان سي تير يكي از محبوب‌ترين راسته‌هاي گردشگري در تهران است كه خوب است شب‌ها به سراغش برويد.

يكي از هيجان‌انگيزترين جاهاي ديدني تهران، خيابان سي تير است. همان‌جا كه مي‌توانيد آنقدر بمانيد تا ستاره‌هاي آسمان شبش، روي دامن خورشيد ناپديد شوند. جايي كه مي‌شود پاسي از شب بگذرد و تازه شما به آنجا برويد. غذاهاي خوشمزه مي‌فروشند و راسته گردشگران است. يكي از محبوب‌ترين و خاطره انگيزترين خيابان‌هاي تهران. با آن دكه‌هاي دوست داشتني خوشمزه‌گردي كه آنقدر زياد است كه نداني به كداميك سر بزني.

 

خيابان سي تير
نام قبلي اين خيابان، “قوام السلطنه” بوده اما چون در آن يك آتشكده، يك كليسا و يك كنيسه قرار دارد به نام چهارراه اديان هم معروف بوده است. گذشته از خوشمزه‌گردي، ديدني‌هاي تهران قديم را هم مي‌توانيد اينجا بيابيد. موزه ملي ايران، موزه آبگينه و سفالينه، چند قدم آن‌طرف‌تر ميدان توپخانه ، كوچه مروي و خيابان ناصر خسرو همه كنار همند تا يك تهرانگردي حسابي داشته باشيد.

 

رستوران هاي خيابان سي تير
خيابان سي تير، يك استريت فود (street food) تمام عيار است. يعني خيابان غذا. خيابان‌هاي غذا يكي از پرطرفدارترين قسمت‌هاي گردشگري در هر شهر هستند. جايي كه مردم در آن هم به تفريح و سرگرمي مي‌پردازند، هم خوش مي‌‎گذرانند و هم غذاهاي خوشمزه مي‌خورند كه اغلب هم خياباني هستند. يعني رستوران‌هايش يا دكه‌اند يا سواري‌هايي زيبا كه به آشپزخانه تبديل شده‌اند.

غذاهاي خيابان سي تير متنوع هستند (البته فست فودهاي مختلف) اما شما بايد روي ميز و صندلي‎‌هايي كه گوشه پياده‌راه چيده‌اند، بنشينيد و غذاي خود را نوش جان كنيد. براي همين اينجا بيشتر يك مكان تفريحي و گردشگري است تا اغذيه فروشي.

 

در خيابان سي تير معمولاً موسيقي زنده اجرا مي‌شود. مي‌توانيد زيباترين تصنيف‌هاي ايراني را با هنرمندي جوانان بشنويد و غدايتان را نوش جان كنيد. اينجا به نوعي يكي از بهترين محل‌هاي كسب و كار براي نوازندگان خياباني است تا هنر نوازندگي خود را به نمايش بگذارند.

از هنر گفتيم، اين را هم بگوييم غذافروش‌ها هم خودشان يك هنرمند تمام و كمالند؛ مثلاً ظرف سس را بالا مي‌اندازند و خيلي فرز جايي بين زمين و هوا آن را مي‌گيرند و بعد با حركات خاصي آن را روي “ساندويچ هيولايي” كه سفارش داده‌ايد، مي‌ريزند.

راستي چند غرفه فروش صنايع دستي ايراني هم در خيابان هست كه مي توانيد يادگاري از يك شام نيمه شب را براي خود بخريد.

 

نوازندگان خياباني سي تير
 

ساعت كاري و آدرس دقيق خيابان سي تير
خيابان سي تير جايي براي گردشگري شبانه است؛ پس بهتر است شب‌ها آن هم بعد از ۸ و ۹ به آنجا برويد و يادتان باشد در آخر هفته‌ها اين خيابان شلوغ‌تر از هر زماني است.

نزيك­ترين ايستگاه مترو به خيابان سي تير، ايستگاه امام خميني است. از ايستگاه حسن آباد هم مي‌توانيد خودتان را به اين خيابان برسانيد.

براي خواندن يك دنيا مطلب با مجله گردشگري در مجله دلتا بمانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/13 ساعت: ۱۶ توسط:deltatravel :

كن سولقان ؛ سفر يك روزه حوالي تهران

نيمي از جاذبه‌هاي گردشگري كن سولقان جذابيت جاده آن است. مثل رودخانه كن كه از ارتفاعات توچال سرچشمه مي‌گيرد. از پرآب‌ترين رودخانه‌هاي تهران است كه آب درياچه مصنوعي چيتگر نيز از آن تامين مي‌شود.

كن سولقان يك نقطه ديدني در اطراف تهران نيست، درواقع نام دو روستاست؛ «كن و سولقان». در شمال‌غربي تهران‌ قرار گرفته و فقط اسم‌هايشان است كه باهم به‌ كار برده مي‌شوند. آن‌ها را با نام كن سولقان يا كن سولوقون مي‌شناسند. به عنوان يك منطقه خوش آب و هوا با رستوران هاي عالي در اطراف تهران.

كن سولقان كجاي تهران قرار دارد
روستاي كن و سولقان در شمال‌غربي تهران‌ واقع شده و كن بخشي از منطقه ۵ تهران است. بسيار قديمي است و هرچند تغييرات بسياري كرده اما به ۱۴۰۰ سال پيش بازمي‌گردد. براي جذب گردشگران ظرفيت بالايي دارد. همچنين در آن امكان كوه‌پيمايي هم وجود دارد و براي تور يك روزه آخر هفته عالي است.

 

جاهاي ديدني كن سولقان
نيمي از جاذبه‌هاي گردشگري كن سولقان جذابيت جاده آن است. مثل رودخانه كن كه از ارتفاعات توچال سرچشمه مي‌گيرد. از پرآب‌ترين رودخانه‌هاي تهران است كه آب درياچه مصنوعي چيتگر نيز از آن تامين مي‌شود. در طول مسير دره‌ها و شكل خاص كوه‌ها ديدني هستند. اين مسير چشم‌اندازهاي زيبايي دارد كه دره‌ «دوچناران» يكي از معروف‌ترين آن‌هاست.

روستاي ورديج هم سر راه است و سنگ‌هايي كه به‌صورت صورتك‌هايي تراشيده‌ شده در ارتفاعات كنار جاده هستند روستا را به منطقه‌اي توريستي تبديل كرده اند. رستوران هاي كن سولقان سنتي هستند و بهترين منطقه براي استراحت هاي بين راهي. در طول مسير پنج امامزاده خواهيد ‌‌ديد كه آخرين آنها امامزاده داوود است. روستاهاي سنگان، ورديج، كشارعليا، رندان، طالون و واريش هم هركدام ديدني‌هاي خاص خود را دارند.

 

روستاي ورديج
 

آبشار رندان بسيار ديدني‌است براي دسترسي به آن ابتدا بايد به‌سمت سولقان برانيد، سپس مسير را ادامه دهيد، بعد از روستاي سنگان تابلوي رندان را خواهيد‌ ديد. واريش هم روستاي ييلاقي شگفت انگيزي است. زمستان براي اقامت به آنجا نرويد. به‌قدري سرد مي‌شود كه ساكنانش از آنجا مي‌روند و بهار باز‌مي‌گردند. درعوض در تابستان گرم تهران، سيل گردشگران از زيبايي‌هاي آن سرمست مي‌شوند. چشمه واريش آب سرد گوارايي دارد و در تابستان ماواي ساكنان تهران است. محل خوبي براي گذراندن آخر هفته‌اي به‌يادماندني.

آبشار يخ زده روستاي سنگان
 

پارك كوهسار تهران شمال كن و در دامنه‌هاي رشته‌‌كوه البرز است. علاوه‌‌بر آرامش منحصربه‌فردش، در ارتفاعات واقع شده و مركز تفريحات هوايي مثل پاراگلايدر است. جذابيت‌هاي طبيعي و تفريحي فراوان دارد و يك جاده ماشين‌روي آسفالتي كه شما را تا ارتفاعات اين منطقه هدايت مي‌كند.

در كيلومتر ۱۰ جاده هم دره‌اي طولاني به نام كشار قرار دارد. درختان زيادي سراسر دره را احاطه‌ كرده‌اند و يك مقصد مناسب براي گشت‌و‌گذار در كنار رودخانه‌اي كوچك است.

 

چگونه به كن سولقان برويم؟
بهترين مسير از سمت اتوبان همت است. بايد وارد بزرگ‌راه آبشناسان بشويد و به‌سمت بلوار كوهسار برانيد. انتهاي بلوار شروع مسير سولقان است. از انتهاي اتوبان يادگار امام هم مي‌شود به‌سمت فرحزاد برويد و پس از ۱۵ كيلومتر به «تپه سلام» برسيد. گنبد امامزاده داوود را كه ديديد همين راه را تا انتها ادامه دهيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يگر نقاط گردشگري اطراف تهران “روستاي برغان” را هم بخوانيد.

براي خواندن يك دنيا مطلب به مجله گردشگري در مجله دلتا بمانيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/13 ساعت: ۱۶ توسط:deltatravel :

عمارت بادگير كاخ گلستان ، يادگار قاجار

مي‌گويند برج‌هاي بادگير عمارت كاخ گلستان تنها بادگيرهاي مزين به هنر معرق ايران هستند.

كاخ گلستان قدمتي ۴۴۰ ساله دارد و يكي از منحصربه‌فردترين مجموعه‌هاي تاريخي ايران است. در ضلع جنوبي باغ گلستان، بنايي وجود دارد كه به دليل وجود بادگيرهايش به آن عمارت بادگير مي‌گويند. اين عمارت در زمان فتحعلي شاه ساخته شد و بادگيرها در چهار طرف بنا نصب شده است.

 

عمارت بادگير يادگاري از قاجار
عمارت بادگير در بافت تهران قديم قرار گرفته و مانند شمس العماره مشهور است.

بخش اصلي عمارت
عمارت بادگير نه تنها به واسطه بادگيرهايش بلكه به دليل تزيينات مجللش هم شگفت‌انگيز است. تالاري آينه كاري شده به نام تالار شاه نشين دارد كه دو هشتي در دو سويش، ۹ ارسي زيبا با شيشه‌هاي رنگين و پنجره‌هاي مشبك، ستون‌ها و ديواره‌ها و سقف آينه كاري، نقاشي و زرنگاري‌هاي چشم‌نواز، گچ‌بري و منبت‌كاري از هنرهاي به كار رفته در اين تالار هستند.
دو ستون گچي مارپيچ كه به سبك دوره زنديه نقاشي شده‌اند هم آنجا قرار دارند و كفپوش معرق هفت رنگ با طرح بته جقه زرد هم زير پاهايتان نمايان است.

اتاق هاي گوشواره
اتاق‌هاي گوشواره در معماري ايراني آن‌هايي هستند كه در دوطرف شاه‌نشين ساخته مي‌شوند كه در زمان برگزاري مهماني‌هاي بزرگ، فضاي كافي براي پذيرايي در شاه نشين وجود داشته باشد و نوازندگان آنجا مي‌نشستند.
حوضخانه عمارت بادگير كاخ گلستان
حوضخانه وسيعي در عمارت بادگير كاخ گلستان وجود دارد كه امروزه به موزه عكسخانه اختصاص يافته؛ فضايي تابستان‌نشين كه در فصول گرم بادگيرها به چهار گوشه حوضخانه عمارت، هواي خنك را مي‌رساندند و پادشاهان قاجار در ايام تابستان، به حوضخانه مي‌رفتند و در خنكاي آن ساعاتي را در كنار حوضي مرمرين و آبنمايش سپري مي‌كردند.
بادگيرها
چهار بادگير بلند بر فراز عمارت، با كاشي‌هاي معرق آبي و زرد و سياه، تزئين شده‌اند. نوع ابتدايي سيستم تهويه مطبوع كه هواي حوضخانه و تالار و اتاق‌ها با استفاده از آن خنك مي‌شده است. مي‌گويند برج‌هاي بادگير عمارت كاخ گلستان تنها بادگيرهاي مزين به هنر معرق ايران هستند.

زمان بازديد از عمارت بادگير كاخ گلستان
از ۰۹:۳۰ تا ۱۸:۳۰ در شش ماه اول سال و ۰۹:۰۰ تا ۱۶:۳۰ در شش ماه دوم سال

هزينه بازديد
قيمت بليط عمارت بادگير: ۳۰۰۰ تومان براي اتباع ايراني و ۲۰۰۰۰ تومان براي اتباع خارجي است و هزينه ورود به مجموعه گلستان: ۴۰۰۰ تومان براي اتباع ايراني و ۳۰۰۰۰ تومان براي اتباع خارجي

*نكته: پرداخت ورودي به كاخ گلستان اجباري است.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با كاخ گلستان “كاخ گلستان، عروس كاخ هاي تهران” را مطالعه كنيد.

 

آدرس عمارت بادگير كاخ گلستان
آدرس: استان تهران، شهر تهران، منطقه ۱۲، خيابان ۱۵ خرداد، ميدان ارگ

خودرو شخصي: خيابان‌هاي منتهي به كاخ گلستان سنگ فرش شده و بايد خودروي شخصي‌تان را در خيابان‌هاي اطراف پارك كنيد.

مترو: خود را به ايستگاه پانزده خرداد برسانيد و با كمي پياده‌روي كاخ گلستان را ببينيد.

اتوبوس: با اتوبوس‌هايي برويد كه از خيابان خيام مي‌گذرند و در ايستگاه گلوبندك توقف دارند.

تاكسي: تاكسي‌هاي چهارراه گلوبندك را سوار شويد كه در چند قدمي كاخ گلستان شما را پياده مي‌كنند.

براي خواندن يك دنيا مطلب مجله گردشگري در مجله دلتا مراجعه كنيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/13 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

موزه زمان، تماشاگه ساعت هاي جهان

اگر از آن دسته از افرادي هستيد كه اشياي عتيقه براي‎تان جالب است و يا دوست داريد اطلاعاتي راجع به چگونگي محاسبه ساعت و روز و ماه و سال بدانيد، حتماً به موزه ساعت «تماشاگه زمان» سري بزنيد.

موزه تماشاگه زمان يكي از آن موزه‌هايي‌است كه به يك موضوع خاص از همه زندگي دوار مي‌پردازد. آن هم زمان است. نام نخستين موزه ساعت ايران را به خود اختصاص داده و ساختماني بسيار زيبا دارد. تزئينات آن ديدني و رستوران موزه زمان هم بسيار مشهور است. مي‌توانيد در ميان درختان و صداي پرندگان بنشينيد و يك كافي يا چاي گرم در يك هواي زمستانه نوش جان كنيد. البته صبحانه‌هاي موزه زمان بيشتر باعث شهرتش شده است. فكر مي‌كنم همه اين‌ها گزينه خوبي است تا مجله گردشگري‌مان را امروز همراهي كنيد كه به اين موزه زيبا سري بزنيم. با مجله دلتا بمانيد.

موزه زمان
تماشاگه زمان، موزه‌اي در تهران بزرگ است كه شما حتي تصورش را هم نمي‌توانيد بكنيد كه هزاران ساعت، هزاران ساعت را منتظر مانده‌اند تا شما براي ديدار از آن‌ها برويد و از خود بپرسيد آيا واقعاً با چند تكه چوب زير نور خورشيد بود كه بشر توانست زمان را تشخيص و روز و ماه و سال را از هم تميز دهد؟

هنگامي كه به باغِ تماشاگه زمان قدم مي‌گذاريد وارد بهشت كوچكي شده‌ايد كه در دوره‌اي، بخشي از باغ فردوس بوده است. با ساختماني قاجاري و آبي رنگ كه شما را به ياد خانه‌هاي عروسكي مي‌اندازد. خانه حسين خداداد، تماشاگهِ زمان. مزين به گچ‎بري‌هايي از گره‌هاي چيني، آينه‌كاري و مقرنس كاري. جايي كه اگر دوستدار هنر معماري باشيد، قطعاً زماني را به عكاسي دور تا دور اين ساختمان اختصاص خواهيد داد.

همچنين در جاي جاي باغ مي‌توانيد انواع ساعت‌هايي را ببينيد كه برخي ۵۵۰۰ سال پيش اختراع شده‌اند؛ مانند يك ساعت آفتابي كه فقط از يك چوب شاخص روي سطحي صاف تشكيل شده است، ساعت آبي، ساعت آبي مكانيكي، ساعت روغني، ساعت طنابي، ساعت شمعي، ساعت شني و …

 

ساختمان عروسكي موزه زمان
طبقه اول را ساعت‌هاي قديميِ اروپايي از كشورهايي مثل سوئيس، فرانسه، انگليس، آلمان؛ ساعت‌هايي مخصوص شيفت نگهباني، ساعت‌هاي مچي، ساعت كِشتي و… فرا گرفته. ساعت‌هايي مربوط به ناپلئون سوم و لويي شانزدهم. شما حتي ساعتي را خواهيد ديد از قرن ۱۹ ميلادي با پيكره‌اي از هومر شاعر يوناني.

در همين طبقه با اتاقِ بي‌نظير اصفهاني‌ها روبه‌رو خواهيد شد كه به شكلي چشم‌نواز و زيبا طراحي شده است. اتاقي متفاوت از كل بنا كه حسين خداداد خواست اين‌گونه طراحي شود. مملو از تنگ‌بر‌‎هاي (گونه‌اي از آذين‌هاي گچي) استادانه با الهام از اتاق موسيقيِ كاخ عالي قاپوي اصفهان، طراحي تذهيب و تشعير، مينياتور، با سقفي از طرح‌هاي خشتي كه ۹۹ درصد از مس و ۱ درصد از طلاست. همراه تابلويي گچ‌بري در قسمت محراب كه نمادي از آفرينش آدم و حوا وَ هابيل و قابيل در باغ عدن است.

 

نمايشگاهي در دل تماشاگه
طبقه دوم مكاني براي نمايش آثار هوشنگ فروتن است كه با استفاده از ساعت، كلاژ شده است و برخي از آن‌ها در سال‌هاي ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در شهرهايي از آمريكا به نمايش گذاشته شده‌اند.

همچنين در همين طبقه شاهد ويتريني مدور هستيم از ابزار تعمير ساعت مانند سمبه و سمبه‌دان، سوزن روغن‌زني، چفت، چكش،  فرچه، چاقو و آچار ساعت‌سازي، انبردست و دم‌باريك و …

قسمتي از همين طبقه در موزه تماشاگه زمان به ابزار‎هايي براي سنجش روز و ماه و سال اختصاص داده شده است. اسطرلاب و كرهِ سماوي يكي از آن‌هاست. همچنين شخصيت‌هاي مختلفي از تقويم نويسي و ماكت كتيبه بيستون (قديمي ترين سند تاريخ‌دار ايراني) و در نهايت ساعت‌هاي افراد مشهور را همراه با نام و عكس ايشان خواهيد يافت.

 

رستوران موزه زمان ( كافه ريبار )
وارد محوطه موزه زمان كه بشويد، درست سمت چپتان كافه رستوراني را خواهيد ديد كه شايد بيشتر به صبحانه‌هايش معروف است. چرا كه در منطقه زعفرانيه كمتر جايي پيدا مي‌كنيد كه صبحانه‌ منو باز به كيفيت ريبار داشته باشد، شايد هم در كل تهران نيافتيد.

هر چه بخواهيد هست. در نظر داشته باشيد كه براي هر وعده هم دو ساعت تايم استفاده از بوفه داريد. فضاي باز و دل‌انگيزي دارد. منوي آن كامل است و براي كساني كه به موزه زمان سر نمي‌زنند هم سرويس مي‌دهد. فراموش نكنيد اگر قصد داريد صبح جمعه آن‌جا باشيد حتماً از قبل ميزتان را رزرو كنيد.

 

موزه زمان كجاست ؟
آدرس موزه زمان : تهران، خيابان وليعصر، نبش چهار راه پرزين بغدادي، پلاك ۱۲

روزهاي بازديد موزه زمان : تمامي روزهاي هفته به جز ايام سوگواري.

ساعت كاري موزه زمان : صبح‌ها ۹:۳۰ تا ۱۳ و عصرها ۱۴:۰۰ تا ۲۱:۳۰ (جمعه‌ها ۱۰:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر)

قيمت ورودي موزه زمان : بازديدكنندگان داخلي ۴٫۰۰۰ تومان و بازديدكنندگان خارجي ۳۰٫۰۰۰ تومان

حرف آخر
اغلب موزه‌ها ديگر فقط جايي براي ديدن آثار عتيقه نيستند، بلكه مي‌توانيد به عنوان تفريح‌گاه به اين قبيل مكان‌ها نگاه كرده و اوقات خوشي را در آن‌ها سپري كنيد. براي رسيدن به اين مكان كافي است به خيابان ولي‌عصر، ابتداي خيابان سرلشگر فلاحي (زعفرانيه)، نبش چهارراه پرزين بغدادي، پلاك ۱۲ مراجعه و خاطره‌هاي خوبي را براي خود رقم بزنيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/11/1 ساعت: ۱۳ توسط:deltatravel :

موزه خودرو تهران ؛ خانه تاريخي اتومبيل ها

موزه خودروهاي تاريخي ايران ، تعداي از بهترين،قديمي ترين وگرانترين اتومبيل هاي جهان را از عهد قاجار تاكنون را يكجا گرد هم آورده تا در برابر چشمان شما به نمايش بگذارد.

 بسياري از افراد هستندكه با ديدن ماشين هاي قديمي از خود بيخود مي‌شوند وبراي ديدنشان وقت مي‌گذارند ويا حتي سعي مي كنند يكي از آن‌ها را بخرند و به اصطلاح تميز كنند و سوارشوند. آن‌ها همه خودرو‌هاي جديد و قديمي را مي‌شناسند، به اين افراد مي گويند «عشق ماشين» اگر شما هم جزو آن‌ دسته از عشق ماشين‌ها هستيد. مجله گردشگري به شما پيشنهاد مي‌دهد حتماً سري به موزه خودرو تهران بزنيد. اصلاً بياييد با مجله دلتا همه با هم به ديدن اين خانه سالمندان اتومبيل ها برويم.

 

ورود خودرو به ايران
در دوره قاجار دستگاهي براي حمل‌ونقل پادشاه قجري و درباريان وارد ايران شد، هياهوي بسياري را  به دنبال داشت. در سال‌هاي نخست فقط مورد استفادۀ پادشاه، درباريان و اشخاص تراز اول كشور بود، اما پس از ۲۶ سال يعني از سال ۱۳۰۵ مورد توجه مردم هم قرار گرفت و آنها هم سراغ اين پديده رفتند.

موزه خودرو تهران
موزه خودرو تهران در زميني به مساحت ۲۲۰۰۰ متر مربع افتتاح شد و  ۱۰ هزار متر مربع آن فضاي مسقف است و سالن نمايش آن ۳۰۰۰ متر مربع. در حال حاضر ۴۵ دستگاه اتومبيل، ۲ ارابه كالسكه، ۳ دستگاه موتور سيكلت در سالن نمايش در معرض ديد عموم قرار داده شده كه هركدام از اين اتومبيل ها براي خود داستاني دارند.

 

كالسكه هاي موزه خودرو

كالسكه نادري يا ناصري
به محض ورود به موزه، سمت راست خود را نگاه كنيد، نخستين چيزي كه مي‌بينيد ارابۀ كالسكه‌اي با نام كالسكه «ناصري» يا نادري است كه در نوع خود قديمي‌ترين ايران است و ۱۲۰ سال پيش در وين پايتخت اتريش ساخته شد و پس از ترور ناصرالدين شاه در حرم شاه عبدالعظيم حسني او را در كالسكه گذاشتند و به كاخ منتقل كردند.
پس از ناصرالدين شاه هم از اين كالسكه براي انجام مراسم‌هاي تشريفاتي ساير شاهان استفاده شد كه حتي گفته مي‌شود اتاق اين كالسكه حالتي شناور دارد كه سبب مي‌شود سرنشين آن احساس ناهمواري نكند.
كالسكه تاجگذاري
كالسكه مخصوص تاجگذاري هم ساخت كارگاه‌هاي معروف كالسكه سازي در اتريش است. نمونه ديگري كه حداقل يكصد سال قدمت دارد. در آن دوران كالسكه به رنگ آبي لاجوردي بود. نماي بيروني آن از طلاست. حتي تا دوران پهلوي نيز كاربرد سلطنتي داشت.
در دوران پهلوي اما، اين كالسكه را به رنگ مشكي در آوردند و از آن در مراسم تاج‌گذاري استفاده كردند. كالسكه تاج‌گذاري نيز در موزه خودرو تهران كنار كالسكه نادري قرار دارد.

خودرو هاي موزه خودرو
در اين موزه ده ها اتومبيل قديمي از شركت ها و برندهاي درجه يك و لاكچري را خواهيد ديد. مجموعه اي از بهترين ها و در پاره اي موارد منحصر به فردترين هاي صنعت خودروسازي. اين ثروت ملي و نمايش آنها نمونه هايي نادر هستند مانند مجموعه غني از مدلهاي رولز-رويس از جمله رولز –رويس سيلور گوست احمد شاه قاجار، مدل افسانه اي فانتوم ۴ ضد گلوله، فانتوم ۳، مجموعه مرسدس بنزها، مدل استثنائي ۵۰۰ كا، ليموزين، ۱۹۰ SL كه همه اينها وتعداد ديگري از خودروهاي استثنايي را در اين موزه مي توان ديد. بازديد از اين موزه مي تواند روزي به ياد ماندني را براي همه گردشگران رقم بزند.

رولزرويس
يك اتومبيل رولزرويس فانتوم چهار در اين موزه وجود دارد. زمان توليد آن از ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۶ ميلادي بود و فقط ۱۸ دستگاه از آن در كل دنيا داشت. جالب است به شما بگويم يك دستگاه آن ضدگلوله بود كه براي خانواده سلطنتي ساخته شده بود!
موريس آكسفورد
خودروي موريس آكسفورد در سال ۱۹۱۲ توليد شد. كه در موزه خودروهاي تهران يكي از آن‌ها را به رنگ قرمز خواهيد ديد. حجم موتور اين خودروي يكصد ساله هزار و ۱۸ سي سي است و تا ۱۰ اسب بخار قدرت توليد كند كه براي زمان خود بسيار مطلوب بوده است.
مرسدس بنز K500
مرسدس بنز K500، جزء با ارزش‌ترين اموال موزه به شمار مي‌آيد و مسئولين موزه خودرو  هم بر همين باورند. رنگ سبز دارد. در سال ۱۹۳۴ ساخته شده است و جزء اولين خودروهاي سوپر اسپرت جهان به شمار مي‌آمده. اين خودرو تنها ۳۵۴ دستگاه از آن در سطح جهاني توليد شد كه يكي از آن‌ها در ايران است.

لامبورگيني
لامبورگيني كانتاش، جزء خودروهاي سوپر اسپرت دهه هفتاد ميلادي و ساخت كشور ايتاليا است. موفق‌ترين نمونه‌هاي لامبورگيني در تمام طول تاريخ. كانتاش موزه خودرو تهران در سال ۱۹۷۴ ساخته شده و داراي يك پيشرانه ۱۲ سيلندر خطي‌است. تا سرعت ۳۱۰ كيلومتر در ساعت مي تازد و نمونه بي نظير و ديدني ميراث ارزشمند ايران است.
ليموزين
داخل سالن موزه خودرو، دو ليموزين قرار دارد. اولي يك دستگاه بنز ۶۰۰ است و در طرف ديگر سالن، يك ليموزين بزرگ شش سيلندر وجود دارد كه چراغ‌هاي جلوي آن روي سپر نصب شده و در ساخت آن ۶ كيلو طلا استفاده شده است.
پورشه بنز فلكس واگن !
شايد تعجب كنيد اين ديگر چه شتر گاو پلنگي بايد باشد. به شما ميگويم. در برهه‌اي از زمان، سه خودروساز آلماني، پورشه، بنز و فولكس واگن، تصميم به همكاري مشترك گرفتند. يك خودرو شد  هرچند در بازار عمومي از آن استقبال نكردند و اين همكاري اول و آخر سه خودروساز معروف آلماني بود اما اين شگفت انگيز است كه آخرين بازمانده از اين همكاري در موزه خودرو تهران قرار گرفته است.
موزه خودرو تهران كجاست؟
آدرس موزه خودرو تهران: بين كيلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص كرج -جنب بانك توسعه تعاون- داخل خيابان بيست و پنجم -موزه خودروهاي تاريخي ايران

 

وسيله نقليه شخصي: به كمربندي آزادگان برويد. با استفاده از تابلوهاي راهنما، وارد خروجي جاده مخصوص كرج شويد. توجه داشته باشيد كه سه خروجي ديگر هم به سمت كرج مي‌روند اما شما بايد وارد جاده مخصوص يا همان لشگري بشويد. بين كيلومتر ۱۰ و ۱۱، وارد لاين كندرو شويد و بعد از كارخانه مينو، وارد خيابان بيست و پنجم شويد.

مترو: در ايستگاه چيتگر پيادهشويد و با استفاده از اتوبوس‌هاي شهرك دانشگاه، دقيقاً جلوي در موزه پياده شويد.

اتوبوس: به ترمينال آزادي برويد و از آنجا اتوبوس‌هاي شهرك دانشگاه را سوار شويد و به موزه برويد.

تاكسي: در ضلع غربي ميدان آزادي، تاكسي‌هايي هستند كه شما را دقيقا جلوي موزه پياده مي‌كنند.

موزه خودرو تهران ساعت بازديد
ساعات بازديد از موزه خودرو ،همه روزه ۸صبح تا ۸ شب است.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: ۱۷ توسط:deltatravel :

۶ رستوران هندي تهران ؛ تجربه يك طعم متفاوت

تعدادي رستوران هندي در تهران هست كه مي تواند طعم اصيل غذاهاي هندي را با شما به اشتراك بگذارد.

از طرفداران غذاهاي تندو‌تيز هندي هستيد؟ تجربه‌ طعم غذاهاي ملل را دوست داريد؟ دلتان مي خواهد غذايتان پر از ادويه هاي مختلف باشد؟ اصلاً از نظرم خوردن غذا يكي از لذت بخش ترين كارهاي دنياست مخصوصاً امتحان كردن و چشيدن غذاهاي كشورهاي ديگر. رستوران‌ هاي مختلفي در تهران هستند كه اين امكان را به ما مي‌دهند. مانند رستوران هاي بين المللي بام لند تهران و يا رستوران غذاي ايتالياي و چيني كه در همه جاي ايران پخشند. مجله گردشگري مان اينجاست تا شما را به چند رستوران هندي در تهران ببرد. مطمئنم هندي ها چاشني ها و طعم دهنده هاي فراواني براي خوش مزه كردن يك غذا استفاده مي كنند. با مجله دلتا بمانيد.

۱. رستوران چينگاري

بيشتر كساني كه رستوران‌هاي مختلف هندي را امتحان كرده‌اند معتقدند اين رستوران يكي از بهترين رستوران‌هاي هندي در تهران است. در آن مي‌توانيد غذاهاي اصيل هندي را بخوريد، به قدري به طعم اصيلش نزديك است كه شما حتي خيلي وقت‌ها مشتري‌هاي هندي را در اين رستوران مي‌بينيد. فضايي شيك و تميز دارد و وقتي وارد رستوران چينگاري مي‌شويد محيط تاريك و دنج و وسايل و مجسمه‌هاي هندي شما را سر ذوق خواهد آورد. سه نوع مبل و صندلي هم براي مهمانان قرار داده شده كه مي‌توانيد مبل‌هاي راحتي يا صندلي‌هاي معمولي يا بلند را بسته به سليقه‌تان انتخاب كنيد.
منوي رستوران چينگاري نصبتاً گران است اما از نظر تنوع كم‌ و كسري ندارد و گزينه‌هاي متنوعي پيش رويتان خواهد بود.
آدرس رستوران چينگاري: مطهري-خيابان مفتح شمالي-چهارراه زهره جنب بانك ملت پلاك ۶

۲. رستوران مهاراجه

مهاراجه از قديمي‌ترين رستوران هاي هندي تهران است. همزمان با هتل جهان در سال ۱۳۴۰ افتتاح شده و يعني حدود ۵۶ سال قدمت دارد! فضايش بسيار جذاب است. يك فيل طلايي هندي و كاشي‌كاري‌هايي كه روايت‌گر زندگي روزمره مردم بمبئي هستند را در اين رستوران خواهيد ديد. وقتي وارد آنجا شويد، موسيقي هندي و فضاي درون آن چنان با روح شما حرف مي‌زند كه گويا به هندوستان سفر كرده ايد. در تنور رستوران نان‌هاي تازه و سنتي هندي هم پخته مي‌شوند، سمبوسه، غذاهاي برنجي و كبابي و تندوري و دسر و نوشيدني‌هاي مخصوص هم سرو مي شود كه دستتان را در انتخاب غذا باز مي‌گذارد.
منوي رستوران مهاراجه از نظر قيمت قابل قبول است.
آدرس رستوران مهاراجه: خيابان وليعصر، نرسيده به چهارراه طالقاني، جنب كوچه رحيم زاده، هتل جهان

۳. رستوران تاج محل

يكي از شناخته‌‌ شده‌ ترين رستوران‌هاي هندي تهران رستوران تاج محل است. به طوري كه از هركس نام يكي از رستوران‌هاي هندي را بپرسيد بلافاصله نام اين تاج محل را به شما مي گويد. به واسطه هتل تاج محل و نماي ساختمانش از اتوبان حقاني بسيار مشهور است. اگر دست‌ جمعي به اين رستوران مي‌رويد و كسي در جمعتان باشد كه غذاهاي تند را دوست ندارد مي‌توانيد موقع سفارش درخواست كنيد تا غذاي او تند سرو نشود. جوجه تندوري و شاهي قورمه و كشميري كباب از محبوب‌ترين غذاهاي تاج محل هستند كه معمولاً هم پيشنهاد سرآشپز است.
منوي رستوران تاج محل از نظر قيمت به نسبت بالاست.
آدرس رستوران تاج محل: شيخ بهائي جنوبي-پلاك ۲۹

۴. رستوران هندي تندور هتل سفير

اين رستوران هم از قديمي‌ترين رستوران‌هاي هندي پايتخت به شمار مي رود. غذا ها در فضاي باز سرو مي شود و پرسنل آن خوش‌برخورد هستند. تندور هم مثل مهاراجه نان‌هاي هندي‌اش را همان‌جا در تنور مي‌پزد. غذاهاي گياهي، گوشتي، تندوري، دريايي و كاري مرغ سرو مي‌كند. اما جوجه تندوري و قورمه شاهي‌اش را حتماً تست كنيد و يادتان نرود دسرهايش را هم سفارش دهيد.
منوي رستوران تندور قيمت‌هاي قابل قبولي دارد اما بايد يادتان باشد براي حق سرويس انعام دهيد.
آدرس رستوران تندور: ميدان هفتم تير، خيابان مفتح جنوبي، روبروي ورزشگاه شيرودي، كوچه اردلان، هتل سفير

۵. رستوران دهلي دربار

يكي از شيك ترين رستوران هاي هندي در تهران دهلي دربار است. در محيط اين مكان از اِلمان هاي هندي به خوبي بهره برده شده است. نظير بودا و ساري. موسيقي زنده جزء لاينفك اين رستوران است و مي‌توانيد در محيطي آرام از خوردن يك غذاي هندي خوشمزه و اصيل لذت ببريد. فضاي VIP با ظرفيت ۶۰ نفر دارد. بهترين غذاهاي آن ماهي مخصوص، كشميري كباب، ماهي تيكه، برياني گوشت گوسفند، ميگو پاكورا، روغن جوش و ماتن ساكوالاست. نان‌هاي خوشمزه اين رستوران هم عالي هستند پاپادام و برانا بيجابي را هم از دست ندهيد.
منوي رستوران دهلي دربار بسيار متنوع است هرچند قيمت هايش كمي بالاست ولي به لذت غذاهاي خوشمزه اش مي‌ارزد.
آدرس رستوران دهلي دربار: پاسداران، بالاتر از برج سفيد، نبش بوستان هفتم، جنب موسسه ثامن الائمه، رستوران دهلي دربار

۶. رستوران هندي مالاسا

از جنوب تا شمال هند كه برويد هر ايالت و منطقه غذاهاي خاص خودشان را دارند. رستوران ماسالا گلچيني از اين غذاهاي خوشمزه را در منوي خودش فراهم كرده و انواع برياني‌ها و جوجه تندوري، مرغ تيكا، انواع نان هاي خوشمزه هندي مثل پراتا و روتي وَ غذاهاي ملي هند را سرو مي‌كند. كيفيت غذاهايش مثال زندني است و  شب‌هايش شما را ياد شب‌هاي بنبئي مي‌اندازد.
منوي رستوران ماسالا قيمت هاي مناسبي دارد و پرداخت حق سرويس آن اجباري نيست.
آدرس رستوران ماسالا: نبش گلستان يكم، پاساژ پريس سنتر، طبقه سوم


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/28 ساعت: ۱۶ توسط:deltatravel :

ميگون كه ميگن كجاست ؟

ميگون، خودش به تنهايي يك جاي ديدني است. خوش آب‌و‌هواست و خيلي‌ها آخر هفته‌هاشان را در اين منطقه با آن طبيعت بهشتي‌اش مي‌گذرانند.

نمي‌دانم چند بار گذرتان به شهر رودبار قصران افتاده است. همان كه اوشان، فشم و ميگون است. يكي از شهرهاي شهرستان شميرانات و مركز بخش رودبار قصران در استان تهران خودمان. در گفتار عاميانه بيشتر ميگون را با نام اوشون فشم مي‌شناسند اما اين هر سه، اوشان، فشم، ميگون باغ‌شهري در ۲۵ كيلومتري شمال شرقي شهر تهران و در ميان رشته كوه البرز قرار گرفته است.

مجلهه گردشگري مان قبلاً راجع به هملون و آبشار يخ زده‌اش برايتان گفته است. امروز هم به ميگون سر زده. به يك نقطه كوهپايه‌اي و سردسير كه هواي آن در بهار و تابستان معتدل و در زمستان و پائيز سرد و برفي است. با مجله دلتا در اين سفر زمستاني بمانيد.

 

جاهاي ديدني ميگون
ميگون، خودش به تنهايي يك جاي ديدني است. خوش آب‌و‌هواست و خيلي‌ها آخر هفته‌هاشان را در اين منطقه با آن طبيعت بهشتي‌اش مي‌گذرانند. زمستان هايش پر برف است. حتماً هنگامي كه به پيست اسكي شمشك مي‌رويد متوجه شده باشيد.

دره هملون
در مسير بعد از غذاخوري دره هملون و در سمت چپ جاده هم مسيري براي كوه‌پيمايي سبك هست كه به دره هلمون، آبشار يخي و غارهاي منحصر به فردش مي‌رسد. چند غار ديگر هم دارد. به خاطر همين غارها هم نامش را همِلون گذاشته اند.
پيشنهاد مطالعه: مي‌توانيد براي آشنايي كامل با هملون مطلب “آبشار يخي دره هملون ، يخ نوردي در پايتخت” را مطالعه نماييد.

بعد از پياده گردي و عكس گرفتن با غارها به آبشار هملون هم سر بزنيد. همچنين چشمه‌هاي آهنگرك، باغ بالا، پس‌بند، جوزدار، خربزدره و غار چاه زنجير هم در اطراف شهر ميگون قرار دارند كه ديدن آن‌ها خالي از لطف نيست.

بناها و آثار تاريخي در اطراف و در طول مسير هم هستند مثل آتشگاه قصر دختر (معبد ناهيد) در اطراف شكرآب، كاخ انيس‌الدوله از دورهٔ‌ ناصرالدين ‌شاه در اوشان.

مجموعه بناهاي شهري و خانه‌هاي اهالي شهر ميگون هم در بدنه دره‌هاي چهارگانه احداث شده‌اند و آن‌ها هم مي‌توانند سوژه‌هاي عكاسي خوبي براي شما باشند. همچنين ويلاهاي زيبايي آنجا ساخته شده كه شايد باورتان نشود اينجا هم ايران است!

هفت چشمه
هفت چشمه يكي از چشمه‌هاي پرآبي‌است كه در تالارسر ميگون قرار دارد. اگر روزهاي تعطيل به آن سر بزنيد حتماً تعداد قابل توجهي از گردشگران را خواهيد ديد. از گذشته هم همينطور بوده و هفت چشمه مورد استقبال گردشگران ييلاقي و محلي محسوب مي‌شده است، آب گوارايي دارد و در سال‌هاي اخير لايروبي شده. تعداد كمتري چشمه دارد اما همه به هم وصل مي‌شوند و  به يك حوضچه مي‌ريزند.
مدرسه بين المللي يخ نوردي
يك مدرسه يخ نوردي بين المللي حدود ۱۰ سال است كه در ورودي دره هملون ميگون با ظرفيت چند هزار نفري مشغول به كار است. هر سال ميزبان جمعي از ورزشكاران ايران و كشورهاي مختلف شده و زمستان‌ها هم مسابقات جهاني يخ نوردي در اين مجموعه برگزار مي‌شود.
كلاس‌هاي آموزشي مقدماتي تا پيشرفته و با بهره‌گيري از امكانات مناسب و مدرن برگزار مي‌شود. ورزشكاران از ۸ ساله به بالا مي‌توانند آنجا ثبت نام كنند و اين مجموعه هم آمادگي دارد در رده هاي سني مختلف جذب ورزشكار داشته باشد.

جاذبه‌هاي نزديك ميگون
غارهاي اطراف
در اطراف ميگون، كيقباد در روستاي ايگل، غار چاه زنجير نزديك ميگون
آثار طبيعي ارزشمند
كوه خاتون بارگاه، گونه‌هاي گياهي متنوع در لالان
روستاها و نقاط تفريحي
شكرآب، آهار، ميگون، ايگل، شمشك، اوشان، رودك، مسير رودخانهٔ جاجرود
مكان‌هاي زيارتي
امام‌زاده طاهر و زاهد در شكرآب، محمدباقر رودك، مقابري در شمشك، لالان، ميگون، دربندسر

ميگون كجاست؟
آدرس : جاده لشكرك، كيلومتر ۲۳، شهر ميگون

گفتيم سه شهر اوشان، فشم و ميگون، در كنار هم منطقه «قصران» را مي‌سازند و از توابع شميرانات هستند. فقط ۵۳ كيلومتر با تهران فاصله دارد و مي‌توان براي سفري يك روزه رويش حساب كرد.

سواري شخصي: به بزرگراه شهيد بابايي برويد و به سمت شرق برانيد. از پل استخر به طرف شمال بپيچيد و از يك بلوار سربالايي، به سوي سه راه گردنه قوچك برانيد.

اگر از تجريش و بزرگراه ارتش به سمت شرق بياييد در آخر بزرگراه ارتش، كنار پارك جنگلي سوهانك، بايد مستقيم ادامه دهيد تا به همين سه راهي برسيد.

 

گردنه قوچك را به طرف پايين برويد تا به ميدان لشگرك رسيده، مسير سمت چپ را كه به طرف اوشان و فشم مي‌رود انتخاب كنيد و در ميدان اصلي فشم دوباره سمت چپ تا به ميگون برسيد.

تاكسي: در فلكه چهارم تهرانپارس بايد سوار تاكسي‌هاي فشم و ميگون شويم.

اتوبوس: از ايستگاه مترو حقاني، براي اينجا اتوبوس هست.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/26 ساعت: ۱۳ توسط:deltatravel :

كاخ گلستان ، عروس كاخ هاي تهران (+ ويدئو )

همه توريست هاي خارجي‌ كه به ايران سفر مي‌كنند، اول از همه راهي كاخ گلستان مي‌شوند. خوب است شما هم سري به اين كاخ ديدني شهر تهران بزنيد.

در قلب تهران و دقيقاً كنار بازار بزرگ، كاخي بسيار زيبا و فاخر قرار دارد كه به عروس كاخ هاي تهران معروف است. تقريباً هر توريست خارجي كه به ايران سفر مي‌كند، اول از همه راهي اين كاخ مي‌شود و با كاشي‌ كاري‌ هاي حياطش عكس يادگاري مي‌اندازد. مجله گردشگري مان امروز شما را براي ديدن كاخ گلستان مي‌برد؛ جايي كه در نشريات و سايت‌ هاي معتبر جهاني، اين كاخ را يكي از اصلي‌ ترين ديدني‌ هاي ايران معرفي مي‌كنند.

 

در دوران حكومت قاجار كاخ گلستان قلب سياسي ايران بود. شاهان قجري، هم آنجا را پايگاه اداره مملكت كرده بودند و هم در آن زندگي مي‌كردند. يك كاخ رويايي كه آنقدر ديدني‌است كه انگشت عجب بر دندان گزيدن برايش كم است. حوادث تاريخي زيادي هم درش اتفاق افتاده است كه باعث شده بارها نام آن را شنيده باشيد. با مجله دلتا بمانيد تا با هم سري به كاخ گلستان بزنيم و از زيبايي نور و رنگ در پنج‌ دري تالارهايش لذت ببريم.

 

مجموعه كاخ گلستان
جالب است به شما بگويم وقتي به كاخ گلستان مي‌رويد انتظار بازديد از “يك” ساختمان را نداشته باشيد. در اين كاخ، مجموعه‌ اي از ساختمان‌ ها و بناهاي مختلف، در كنار هم قرار گرفته‌اند و هر كدام از اين بناها نامي جداگانه دارند.

محوطه كاخ گلستان
آن كاشي هاي رنگارنگي كه شما در شبكه هاي اجتماعي از كاخ گلستان مي‌بينيد، حوض و حياط ديدني، درست همينجاست. شما براي ورود به محوطه هزينه اي را پرداخته ايد. پس بهتر است يك دل سير در آن بچرخيد.
نكته: براي ورود به هريك از كاخ ها بايد هزينه جدا پرداخت كنيد.

شمس العماره كاخ گلستان
معروف‌ ترين بناي كاخ، عمارت شمس العماره است. شمس العماره بلندترين ساختمان تهران در زمان قارجارها به شمار مي‌رفت. ساعت معروفي هم بر آن نصب است. شمس العماره كلاه فرنگي دارد. گفته شده كه خاندان سلطنتي عصرها در كلاه فرنگي مي‌نشستند و از آن بالا مردم و شهر را نگاه مي‌كردند. مهمان‌ هاي خارجي را نيز به كلاه فرنگي شمس العماره مي‌بردند.

پيشنهاد مطالعه: براي اطلاعات بيشتر راجع به عمارت شمس العماره كاخ گلستان مي توانيد مطلب “برويم بر در شمس العماره” را مطالعه كنيد.

ايوان تخت مرمر كاخ گلستان
قديمي ترين بناي مجموعه ايوان تخت مرمر است. دارالاماره يا ديوانخانه هم نام دارد و به دوران كريم خان زند باز مي‌گردد. گچ بري، سنگ تراشي، خاتم كاري، آينه كاري و منبت و مشبك كاري هاي بسيار چشم نوازي را در آن خواهيد ديد. تخت مرمر فتحعلي شاه با ۶۵ قطعه مرمر بزرگ و كوچك نيز در اينجا قرار دارد. اين تخت نمادي از تخت سليمان نبي است كه بر دوش ديوان و پريان قرار گرفته است.
خلوت كريمخاني
ناصرالدين شاه قاجار استخوان هاي كريمخان را از خاك شيراز به اين مكان آورد و آنجا دفن كرد و به همين دليل به خلوت كريمخاني معروف شد. دو اثر ديدني در آن وجود دارد سنگ مزار ناصر الدين شاه و تخت فتحعلي شاه.


تالار اصلي
بيشترين ديدني ها را شما در اين بخش خواهيد ديد. تعداد چهار تالار هم در اينجا هست كه تالار آينه در تمامي معرفي هاي كاخ گلستان، نمادي از جلوه هنر و تزئينات ايراني است.
تالار سلام يا اتاق موزه
تالار آينه (زيبا ترين عكس ها را مي توانيد در اين تالار بي نظير بگيريد.)
تالار عاج
تالار ظروف
تالار برليان
آينه كاري هاي فراوان، چلچراغ ها، سر بخاري ها و پله ها و سرسراهاي متعددي در اين تالار وجود دارد. در زمان ناصرالدين شاه محل نگهداري هداياي پادشاهان خارجي بود و در زمان پهلوي به محل پذيرايي و برپايي مهماني هاي رسمي تغيير كاربري داد.
عمارت بادگير كاخ گلستان
عمارت بادگير در ضلع جنوبي باغ گلستان قرار دارد در زمان ناصرالدين شاه به شكل كنوني درآمد. گوشواره هاي زيبا و بالاخانه ها و دهليزها، ارسي ها و ستون هاي زيبايي در اين مكان وجود دارند. نقاشي، زرنگاري، آينه كاري، گچ بري، منبت كاري و مرمر در سراسر عمارت به چشم مي خورند. تالار شاه نشين اين بنا شاهكاري كم نظير است كه نُه ارسي، دو ستون گچي مار پيچ نقاشي شده به سبك زنديه، ازاره هاي مرمرين نقاشي شده، كفپوش معرق هفت رنگ با طرح بته جقه و زرد رنگ، آينه كاري و نقاشي ديوارها و سقف از تزئينات آن است.

حوضخانه تالار سلام
در اين بخش مي‌توانيد نگارخانه و موزه مخصوص را ببينيد. نگارخانه روياي به حقيقت پيوسته ناصرالدين شاه است كه به فرنگ رفته و اين بنا را با تغييرات در ارگ سلطنتي به وجود آورد. موزه مخصوص هم مربوط به نگهداري از نفيس ترين آثار شاهان قاجار است.
عكاسخانه و حوضخانه عمارت بادگير
زير عمارت بادگير حوضخانه اي هست كه چهار گوشه آن چهار بادگير بلند از كاشي هاي معرق آبي و زرد و سياه وجود دارد. در ميان اين فضا حوضي قرار داشت كه امروز موزه عكسخانه است. مي‌توانيد مجموعه اي از عكس هاي دوره قاجار و وسايل عكاسي آن زمان را در آن ببينيد.


كاخ ابيض (سفيد)
وقتي ساخت اين كاخ در گوشه جنوب غربي محوطه كاخ گلستان به پايان رسيد، ناصرالدين شاه پيرو معماري اروپايي آن را به رنگ سفيد آراست و حتي در پله ها نيز از مرمر سفيد و رگه دار استفاده كرد. همين بهانه اي شد تا نام قصر ابيض را بگيرد.
در سال ۱۳۴۷ موزه مردم شناسي را در آن برپا كردند. يكي از غني ترين موزه هاي مردم شناسي در سطح كشور كه در آن علاوه بر پوشاك مناطق مختلف ايران، پوشش مردان و زنان قاجار را نيز مي‌توانيد ببينيد.
تالار الماس
يكي از قسمت هاي قديمي و كهن ارگ سلطنتي تالار الماس است. آينه كاري هاي داخلي بنا باعث شده تا نام الماس را برايش برگزينند. يك تالار بزرگ و اتاق هاي گوشواره، دهليزها، بالاخانه ها و پستوهاي متعدد دارد. زير اين تالار هم حوضخانه قرار گرفته است.

امكانات كاخ گلستان
چايخانه كاخ گلستان
در اين قسمت مي‌توانيد انواع دمنوش ها را براي رفع خستگي تان سفارش دهيد. همچنين مي‌توانيد يك وعده غذا هم در كاخ شاهان ميل كنيد.
عكاسخانه قجري
مي‌توانيد لباس هاي قجري به تن كنيد و عكس هاي يادگاري عالي در اين گردشگري براي خود ثبت كنيد.
سرويس بهداشتي
نمازخانه

چطور به كاخ گلستان برويم؟
كاخ گلستان در خيابان ۱۵ خرداد قرار دارد. اين محدوده از شلوغ‌ ترين جاهاي تهران است. بهتر است از اتوبوس يا مترو استفاده كنيد. متروي ۱۵ خرداد بهترين گزينه است. خيابان ۱۵ خرداد، پياده‌ راه است. يعني ماشين واردش نمي‌شود. مي توانيد قدم زنان براي ديدن اين اثر تاريخي بي نظير برويد.

نكات مهم در بازديد از عروس كاخ‌هاي تهران
كاخ گلستان و بازار تهران همسايه هستند. بد نيست اگر بازار را هم ببينيد. در خيابان ۱۵ خرداد درشكه با اسب حركت مي‌كند. درشكه سوار شويد. حال و هواي “طهران” قديم را تجربه كنيد. خوش مي‌گذرد. در محوطه كاخ، بهداشت را رعايت كنيد. با كاشي‌ كاري‌ هاي ديوار عكس يادگاري بگيريد. در نظر داشته باشيد حق انتخاب داريد. مي‌توانيد فقط از يك كاخ يا چند تاي آن بازديد كنيد. قيمت بليت هر كدام نيز فرق مي‌كند. غذا فروشي‌ها و رستوران‌هاي بازار حرف ندارند. به كاخ هم نزديك هستند. امتحان كنيد و لذت ببريد. فلافل بخوريد.

 

حرف آخر
كاخ گلستان در بافت تاريخي تهران قرار دارد و دور تا دورش ديدني است. چندين بناي تاريخي و خيابان معروف مثل خيابان ناصر خسرو و كوچه مروي آنجا هست همچنين ميدان توپخانه، تاريخي‌ترين ميدان تهران خيابان لاله زار، شانزليزه تهران قديم كه حيف مي‌شود اگر آن ها را نبينيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/23 ساعت: ۱۴ توسط:deltatravel :

دكتر لند ، بيمارستان پزشكان كوچك

ديدن فرزند كوچولوي‌تان در لباس پزشكي كه دارد با جديت عروسك روي تخت را معاينه مي‌كند، قند توي دل‌تان آب خواهد كرد. شك نكنيد.

هميشه همه ما دنبال اين بوده‌ايم كه در كنار تفريح فرزندان‌مان به آن‌ها آموزش هم بدهيم. خوب طبيعي است كه مدام در اينترنت و سايت هاي مختلف و … دنبال چنين مكان‌هايي مي‌گرديم. يكي از بهترين جاهاي ديدني تهران كه مي‌توانيد با كودك‌‌تان به آنجا برويد، خوش بگذرانيد و كلي چيزهاي خوب هم به او ياد بدهيد، مجموعه دكتر لند است. در كنار هيومن پارك مجموعه دارآباد واقع شده و يك بيمارستان كامل و تمام عيار است. مجله گردشگري مان امروز شما را به ديدن اين مجموعه بي نظير مي‌برد.

اصلا اگر فرزند بالاي سه سال داريد بردن فرزندتان به دكتر لند از واجبات است. مجموعه دارآباد تفريحات مناسب ديگري مانند هيومن پارك را هم دارد اما سر زدن به اين بيمارستان در ابعاد كوچك و هم قد و قواره بچه‌ها را اول توصيه مي‌كنيم. دكترلند براي بچه‌ها هيجان انگيز است. دكتر مي‌شوند، پرستار مي‌شوند، جراح مي‌شوند و حسابي بازي مي‌كنند! با مجله دلتا همراه باشيد.

پيشنهاد مطالعه: مي توانيد در مطلب ” آنچه درمورد دارآباد نمي دانيد ” راجع به همه تفريحات اين مجموعه مطالعه كنيد.

 

دكتر لند كجاست؟
در اينترنت كه سرچ مي‌كنيد بيشتر نوشته شده است: دكتر لند چيست؟ براي آنكه بدانيد دكتر لند چيست بايد سري به دارآباد بزنيد و سراغ دكتر لند را بگيريد. دكتر لند آدرس سر راستي هم دارد. كنار هيومن پارك است. همان پاركي كه هنگام بازديد از آن وارد بدن انسان مي‌شويد و امعا و احشاي دروني را بازديد مي‌كنيد. راستي بد هم نيست براي بازديد از اين دو مجموعه همزمان برويد تا فرزندان‌‌تان هم بيشتر با بدن انسان، بيماري و پروسه درمان آشنا شوند و هم درك خوبي نسبت به آناتومي بدن انسان پيدا كنند.

آدرس دكتر لند: براي بازديد بايد به نياوران برويد. ابتداي خيابان دارآباد و بعد از آجودانيه و انتهاي خيابان موزه. مجموعه دكتر لند.

 

دكتر لند چيست؟
همه جور امكانات پزشكي در يك مجموعه فراهم شده تا بچه‌ها با مشاغل حوزه بهداشت و درمان آشنا شوند. دستگاه‌هاي سونوگرافي، آمپول و انبر و قيچي، سي تي اسكن، سرم و نوار قلب، گوشي پزشكي و خلاصه همه جور تجهيزاتي كه در يك بيمارستان وجود دارد را در دكتر لند خواهيد ديد. كودك شما مي‌تواند لباس پزشك و پرستار به تن كند، دكتر كوچولو شود و بالاي سر بيماران برود. او بايد معاينه‌‌شان كند و بيماري آن‌ها را تشخيص بدهد.

اگر رفتار خشونت آميزي از كودك‌ تان در برخورد با بيماران عروسكي ديديد، اصلا سعي نكنيد انكار كنيد. بهتر است با يك روانشناس كودك مشورت كنيد تا به شما بگويد چه كاري مناسب است كه انجام دهيد. اگر فرزندتان علاقه‌اي به بازي در مجموعه ندارد، سعي نكنيد مجبورش كنيد عمل جراحي انجام دهد يا به عروسكي سرم وصل كند، من مطمئنم او يك هنرمند مي‌شود.
گاهي هم لازم است دكتر كوچولوي شما، بيمار روي تخت را به صورت اورژانسي احياي قلبي كند. عروسك هايي كه روي تخت هستند نقش بيمار را براي خانم دكتر وآقا دكتر كوچك بازي خواهند كرد. به علاوه اگر مثلا فرزند شما آمپول اشتباهي به او تزريق كند، هيچ اتفاقي نمي‌افتد . نگران هيچ چيز نباشيد. بچه ها در اين بيمارستان مي توانند آپانديس، عمل لايزيك روي چشم، پيوند كليه و… را  براي بيماران عروسكي انجام دهند و با موفقيت از اتاق عمل بيرون بيايند.

 

بازديد از دكترلند
امكانات دكتر لند
جاي پارك به اندازه كافي
كافي شاپ
عكاسي براي آقا و خانم دكترها
نمازخانه
پله برقي
آسانسور
بليت الكترونيك
راهنما
رستوران
بوفه
نكته: بچه‌ هاي مهد و مدرسه را براي اردو به اين مجموعه مي‌آورند. بيشتر ملاحظه بچه‌ها را بكنيد.

ساعت كار دكتر لند
هر هفت روز هفته از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب مي‌توانيد از مجموعه دكترلند بازديد كنيد.
قيمت بليط دكتر لند
براي اينكه بليط را با قيمت ارزان‌ تري بخريد، مي‌توانيد سري به سايت‌ هاي تخفيف گروهي بزنيد. اما معمولاً قيمت بليط ۳۰۰۰۰ تومن است.
حرف آخر
شايد با خودتان بگوييد چرا بايد به اين مكان برويم؟ چرا بليط دكتر لند بخريم و به اين مكان سر بزنيم؟ بهترين دليلي كه مي‌تواند شما را متقاعد كند موضوع استعداد يابي و تشخيص علاقه‌مندي‌ هاي شغلي براي كودك‌‌تان است. در اين مجموعه ضمن اينكه كودك‌‌تان در يك محيط كاملا جدي و هيجان انگيز بازي مي‌كند، مي‌توانيد تشخيص دهيد آيا به مشاغل حوزه درماني علاقه دارد و يا خير؟

در اين صورت شما هم در آينده اصرار نمي‌كنيد حتما براي اينكه براي خودش كسي شود، در دبيرستان وارد رشته علوم تجربي شده و دكتر شود. از سويي ديگر هم اگر ببينيد كودك‌‌تان به اين شغل اظهار علاقه‌‌مندي مي‌كند، با پرورش اين علاقه و استعداد مي‌توانيد كمك كنيد در مسير درستي قرار بگيرد كه آن را دوست دارد.

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/23 ساعت: ۱۴ توسط:deltatravel :

۹ رستوران گياهي تهران براي گردشگران وگان

براي گردشگران گياهخوار هم انتخاب هاي متعددي در تهران وجود دارد كه مي‌توانند در سفرهاي رستوران گردي خود به آن ها سر بزنند.

اگر غلو نكرده باشيم امروزه بيش از يك سوم مردم جهان گياهخوار هستند و در سال‌ هاي اخير تعداد كساني كه به اين نوع رژيم غذايي پيوستند بيشتر شده است. تعداد گردشگراني هم كه اين روش غذايي را دارند كم نيست. هرچند گياهخواري از دوران نخستين انسان‌ ها هم وجود داشته و به هيچ‌ عنوان اتفاق جديدي نيست اما، اين روزها بيشتر همه گير شده و مورد توجه قرار گرفته است. بنابراين مجله گردشگري مان به فكر اين گردشگران، مخصوصاً توريست هاي خارجي هم بوده و قصد دارد امروز به چند رستوران گياهي تهران سر بزند و آن ها را برايتان معرفي كند تا بتوانيد در سفرهايتان از رستوران گردي هم لذت ببريد.

نكته اين كه لازم نيست شما حتماً گياهخوار باشيد تا به اين رستوران ها برويد. تنوع غذايي و كنجكاوي تان هم مي‌تواند شما را ترغيب كند تا غذاهاي گياهي را امتحان كنيد. با مجله دلتا بمانيد تا شما را با بهترين رستوران‌ هاي گياهي شناخته شده و محبوب آشنا كنيم.

 

گياهخواري مختصر
براي آنكه بتوانيد رستوران مورد علاقه خود را انتخاب كنيد بايد چند نكته را بدانيد. گياهخواران به سه دسته تقسيم مي‌شوند.

دسته اول وگن ها هستند. (وگان) يعني صد در صد گياهخوار، هيچ نوع گوشتي اعم از قرمز، سفيد، دريايي؛ هيچ نوع لبنيات مثل شير و همه فراورده هاي شيري، و در نهايت تخم مرغ و يا هيچ پرنده ديگري را نمي‌خورند.
دسته دوم گياهخواران لاكتو هستند. يعني تخم هيچ پرنده و هيچ نوع گوشتي را نمي‌خورند، اما شير و فراورده هاي لبني را مصرف مي‌كنند.
دسته سوم گياه‌خوار لاكتو-اوو هستند يعني هم لبنيات مي‌خورند و هم تخم‌ پرندگان اما هيچ نوع گوشتي نمي‌خورند.
جالب است بدانيد وگن ها هيچكدام از اين دو گروه ديگر را به عنوان گياهخوار قبول ندارند. از سويي خام گياهخوران هيچ كداميك از آن ها را هم قبول ندارند. آن ها تمام تغذيه شان از ميوه ها، مغز ها و سبزيجات تازه است كه به آن ها “رو وگن” يا همان خام گياهخوار مي‌گويند.
با اين نكات حالا وقتي به يكي از اين رستوران ها مراجعه كرديد و منو را خوانديد مي‌توانيد بسته به شيوه غذايي تان و يا علاقمندي خود غذاها را انتخاب كنيد.

 

رستوران گياهي تجريش
نام اين رستوران را به صورت اصطلاحي رستوران گياهي تجريش مي‌خوانند. شايد شما باورتان نشود كه مي توانيد انواع پيتزاهاي گياهي را ميل كنيد. هم وگن هم اوو هم لاكتو. اگر به رستوران گياهي لاله در خيابان جعفر آباد تجريش برويد مي‌بينيد كه در اين رستوران انواع غذاهاي سالم و خوشمزه و خوش رنگ ولعاب گياهي را سرو مي‌كند. مي‌توانيد طعم كلي غذاهاي بي نظير وگن رو در اين رستوران بچشيد.

رستوران گياهي هربيس
در رستوران هربيس همه نوع غذا سرو مي‌شود هم سنتي مثل انواع خورش هاي قيمه و قرمه اما صد در صد گياهي، كوفته و كوكو وَ در نهايت فست فود و لازانيا و… وگن ها اوو ها و لاكتو ها مي توانند هر غذايي را كه باب طبعشان باشد در اين منو انتخاب كنند.

جالب است به شما بگويم حتي افرادي هم كه گياه خوار نيستند به اين رستوران سر زده  غذا هاي آن را امتحان مي كنند. در خيابان وليعصر واقع شده و پاتوق دانشجويان است. اتفاقاً فضاي جوان پسندي هم دارد و برخورد پرسنل هم عالي است. قيمت هايش هم مناسب است و خلاصه مي‌توانيد يك وعده غذايي سالم و بدون خونريزي را در اين رستوران نوش جان كنيد.

 

رستوران آناندا
اينجا از رستوران‌ هاي قديمي گياهي محسوب مي‌شود. چيزي در حدود ۱۳-۱۴ سال است كه مشغول سرويس دادن به گياهخواران است. در بين وگن ها محبوبيت خاصي دارد، داراي فضاي باز و سبز است و با نوع نگاه رستوران مناسب. ( نوع نگاه به اصطلاحِ بشقاب سبز)
رستوران آناندا در بهستان دهم و اختياريه جنوبي مشغول به كار است و منويي متنوع و كامل دارد. غذاهاي ايراني و فرنگي را سرو مي‌كند و غير گياهخواران زيادي را هم به مشتريان دائمي خود اضافه كرده است.

رستوران گياهي چارميز
اول از همه خوب است بدانيد به اين دليل كه رستوران چارميز محيطي كوچك دارد. اين نام را برايش گذاشته اند. اما اكثر اوقات شلوغ است به خصوص در هنگام ظهر. در تهيه غذاهاي اين رستوران، از مواد اوليه تازه و طبيعي استفاده مي‌‌شود و دوم غذاها در مقابل مشتريان و پشت آشپزخانه شيشه اي رستوران تهيه شده و پاستاهاي وگن بسيار خوشمزه اي دارد.

طعم پاستاي اين رستوران به اندازه اي بي‌ نظير است كه رستوران چارميز را به پاستا چارميز معروف كرده است. در خيابان حافظ قرار دارد و در كنار پاستا غذاهاي ديگري نيز در خود دارد كه هر سه گروه گياهخواران را راضي مي كند.

 

رستوران گياهي گويندا
رستوران و فروشگاه گويندا سال هاست كه بين گياهخواران شناخته شده است. تمام محصولاتي كه از فراورده هاي گياهي و سويا هستند را مي‌فروشد. همچنين همبرگر، سوسيس، كالباس، سس مايونز، پنير و همه همه را به صورت صد در صد وگن به شما ارائه مي‌كند. غذاهايش بسيار خوش طعم هستند و منوي پر وپيماني دارد.

شايد شما اسم گويندا را به عنوان فروشگاه انجمن گياهخواري هم شنيده باشيد؛ اما گويندا هم براي شما غذاي گياهي سرو مي كند و هم در محيط آرام و صميمي هر نوع اطلاعاتي كه در زمينه تغذيه سالم لازم داريد را به شما ارائه مي‌دهد. شايد پستر هاي :«صلح را از بشقاب خودتان آغاز كنيد» را هم در اين رستور ان ببينيد.

مهر ميترا
يكي از بهترين رستوران‌ هاي گياهي تهران رستوران مهر ميتراست.  با منويي متنوع كه هر شخص گياهخوار، خام‌گياه خوار و حتي گوشت خواري را به راحتي مجذوب خود سازد. در لواسان، بلوار باستي قرار گرفته و با شعار هميشگي خود يعني “شاد و مهربان باشيد”، به مشتريان خود سرويس مي‌دهد. مهر ميترا سه طبقه دارد كه هر طبقه داراي جذابيت‌ هاي خاص خود است. اين رستوران از صبحانه تا شام در فضايي دلپذير منو خود را به گياهخواران ارائه مي‌كند.

رستوران مهر ميترا دكور بسيار ديدني اي هم دارد و به شكل خلاقانه اي منوي خود را طراحي كرده است.

 

رستوران گياهي پيور
در خيابان شيخ بهايي جنوبي رستوران پيور يكي ديگر از  رستوران‌ هاي گياهي قرار گرفته و از سال ۱۳۹۳ در مجتمع آ.اس.پ افتتاح شده است. به صورت حرفه‌اي با پيام مهرباني آغاز شد و دكوري دلنشين و منحصر به فرد، در فضايي آرام و منوي متنوعي هم دارد. اينجا همه نوع غذاي گياهي مخصوص گياهخواران، وگان‌ها، خام‌ گياهخواران و … تهيه شده و از مشتريان پذيرايي مي‌شود.
رستوران پيور جوايز مختلف داخلي و خارجي دريافت كرده كه يكي از آن‌ ها قرار گرفتن در ليست ۱۰ رستوران برتر تهران است.

رستوران گياهي خانه هنرمندان
يكي ديگر از رستوران‌ هاي گياهي كه حتماً هم از آن مطلع بوديد رستوران گياهي خانه هنرمندان است در پارك هنرمندان خيابان ايرانشهر تهران واقع شده و از  سال ۱۳۷۹ با هدف حمايت از محيط زيست آغاز به كار كرده است. از همان ابتداي كار هم، غذاهاي سالم و متنوع را به وسيله تركيب صحيح غلات، حبوبات، سبزيجات، لبنيات و ادويه‌جات در پارك هنرمندان در فضاي داخلي و خارجي ارائه مي‌كرده است. علاوه بر اين، در اين رستوران فروشگاه ارائه محصولات غذاهاي گياهي متنوع وجود دارد.

پيشنهاد مطالعه: اگر مي‌خواهيد با خانه هنرمندان بيشتر آشنا شويد مطلب ” خانه هنرمندان ، پاتوقي بي چون و چرا ” را مطالعه نماييد.

 

حرف آخر
برخي از اين رستوران ها محصولاتي غذايي هم مي‌فروشند كه مي‌توانيد طبق راهنماي زير آن ها را براي خود خريداري كنيد.

به برچسب روي محصول و نشان “نقطه” روي آن دقت كنيد.

نقطهٔ سبز توپر در وسط اين آرم به معناي آن است كه فرآورده، صد در صد وگن است.
نقطهٔ سبز توخالي در وسط اين آرم به معناي آن است كه فرآورده، گوشت ندارد ولي لبنيات دارد.
نقطهٔ قهوه‌اي توخالي در وسط اين آرم به معناي آن است كه فرآورده، تخم‌مرغ دارد.
نقطهٔ قهوه‌اي توپر به معناي آن است كه غذا، شامل گوشت است.
 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/23 ساعت: ۱۳ توسط:deltatravel :

آبشار يخي دره هملون ؛ يخ نوردي در پايتخت

فقط يك ساعت و نيم شايد زمان بخواهد تا همه جاي دره هملون را ببينيم. شيب تندي ندارد و اگر برفي نباشد، راه‌ رفتن در آن اصلاً سخت نيست.

براي تفريح و سرگرمي گزينه هاي زيادي در شهر تهران وجود دارد. در اطراف تهران هم براي پايتخت نشينان، جاذبه هاي گردشگري بسياري هست كه مي تواند مقصد يك روز تعطيل و مقاصد گردشگري آخر هفته باشد. از آن ها به عنوان تعطيلات آخر هفته خودتان استفاده كنيد. ما هم با مجله گردشگري مي‌خواهيم سري به آبشار يخي هملون بزنيم.

شايد فكر كنيد زمستان‌ ها بازار سفر به جنوب داغ‌ تر است اما، باورتان نمي‌شود سردگرد ها و طرفداران سفر هاي زمستانه چه قدر مقصد هاي زمستاني هيجان‌ انگيز تري نسبت به ما كه از سرما گريزانيم دارند. جايي مثل دره هملون با آن منظره آبشار يخي اش. در مسير ميگون به شمشك قرار گرفته و زمستان‌ ها پاتوق يخ‌ نوردي و پياده‌ گردي در برف است. با مجله دلتا همراه باشيد.

 

آبشار دره يخي هملون كجاست ؟
دره هملون،‌ درست در شمال شرقي تهران است. آبشار بي نظيري دارد كه در زمستان ها يخ مي‌زند. گذشته از آنكه مأواي يخ نوردان است، بلكه يك سوژه آنتيك براي عكاسان طبيعت هم هست. اگر از جاده لشكرك به فشم و بعد به ميگون برويم اين آبشار را مي‌بينيم.

نام همِلون را از آنجا گرفته اند كه: اگر به دره هملون سر بزنيد غارها و سوراخ‌ هاي زيادي در دامنه‌ هايش خواهيد ديد كه در قديم به آنها لانه مي‌گفتند. بعد از آن هم «همه جا لانه» يا «همه لانه» چرخيد و چرخيد و چرخيد و تا به ما برسد، به همِلون تبديل شد.
نكته: حتماً در فصل زمستان زنجير چرخ همراه خود بياوريد.

 

چرا بايد هملون را ببينيم؟

نمي‌دانم در تابستان به اين دره سر زده ايد يا نه؟ درست است كه آبشار، ما را ياد گرماي تابستان مي‌اندازد. اما باورتان نمي‌شود نيمي از زيبايي اين دره به آبشار و يخ زدن آن در فصل زمستان است. رشته‌هاي آبي كه به پايين مي‌ريزند، در دماي زير صفر يخ مي‌زنند و منظره‌ جذابي از قنديل‌ هاي برفي درست مي‌كنند. جايي كه يخ نوردان مي‌توانند حسابي دلي از عزا دربياورند.

هر چند خيلي از يخ نوردان براي اين ورزش بايد راه هاي دور را طي كنند. اما جالب است به شما بگويم غير از آبشار يخي خور خيلي‌ ها زمستان‌ ها براي يخ‌ نوردي به آبشار هملون مي‌آيند. آنها مي‌توانند از ديواره‌ هاي يخي آبشار صعود كنند و حسابي لذت ببرند.

آموزشگاه يخ‌ نوردي نيز آنجا وجود دارد اما، اگر شما يخ نورد نباشيد و يا تجهيزات لازم را نداشته باشيد باز هم از رفتن به اين دره نهايت لذت را خواهيد برد. آبشار هملون به قدري زيباست و چشم نواز كه مي‌توانيد ساعت ها به آن‌ خيره شويد و حتي متوجه گذشت زمان هم نشويد. در آنجا ورزشكاراني را هم خواهيد ديد كه از آبشار صعود كرده و كم كم در چشم شما مانند مورچه هايي مي‌شوند كه از ديواري سفيد بالا مي رند.

 

وسايل مورد نياز سفر

اگر فصل زمستان به‌ ديدن آبشار يخي هملون مي‌رويد، گذشته از زنجير چرخ براي ماشين، لباس خيلي گرم، عينك مناسب برف، بادگير، باراني، كلاه، دستكش و كفش مناسب يا پوتين هم لازم مي شود. غذاي سبك و آب كافي هم بايد برداريم.

نكته: دماي دره حدود ۱۰ درجه از جاده اصلي پايين‌ تر و حسابي سرد است.

چه طور به آبشار هملون برويم ؟
وسيله شخصي: ابتدا خود را به بزرگراه شهيد بابايي برسانيد، از آنجا به جاده لشكرك برويد و سپس به فشم و نهايتا به ميگون برسيد. از ميدان فشم تا ميگون ، فقط ۵ كيلومتر است. از آنجا جاده ميگون به شمشك را ادامه مي‌دهيم. ۵ كيلومتر ديگر كه برويم به هملون مي‌رسيم. همانجا كه تابلوي رستوران هملون نصب شده است.

وسيله نقليه عمومي: مي توانيد با اتوبوس هاي خطي شمشك كه ساعت ۷ از فلكه چهارم تهرانپارس به شمشك مي‌روند. خود را به آنجا رسانده و از شمشك هم با تاكسي به هملون برويد. اتوبوس برگشت هم ساعت ۱۵:۳۰ از شمشك به سوي تهران باز مي‌گردند.

 

جاذبه‌هاي نزديك دره هملون

فقط يك ساعت و نيم شايد زمان بخواهد تا همه جاي دره هملون را ببينيم. شيب تندي ندارد و اگر برفي نباشد، راه‌ رفتن در آن اصلاً سخت نيست. در تابستان ها باغ‌ هاي باصفاي اين منطقه پر از درختان سيب، گيلاس و آلبالو مي‌شوند.

غار هملون
دو غار كه به آن ها هملون كوچك و هملون بزرگ مي‌گويند در اينجا وجود دارد. با ۱۵ دقيقه پياده‌ روي از اول دره به غار هملون كوچك مي‌رسيم. بعد از حدود ۵۰ متر هم به هملون بزرگ. درازاي هملون بزرگ ۱۰۰ متر است. پيشنهاد مي‌كنيم براي سر زدن به اين غار با اصول غارنوردي آشنا باشيد و تجهيزات لازم را حتماً با خود برداريد.
قلعه استوار
قلعه استوار هم در تنگه هملون قرار دارد كه عمرش به قرن ۴ يا ۵ هجري مي‌رسد. بخش‌ هاي زيادي از اين قلعه خراب شده و فرو ريخته است اما، بقاياي آن‌ هنوز سر جايش است. در نزديكي اين قلعه، غار سه طبقه استوار هم قرار گرفته كه مي‌توانيد به آن هم سر بزنيد.
رودخانه هملون
يك رودخانه هم در دره هملون جريان دارد كه در بهار و اول تابستان پرآب است. به رودخانه شمشك مي‌ريزد و به باغ‌هاي سرسبز هملون هم نزديك است.

پيست اسكي شمشك
علاقه‌ مندان به ورزش اسكي، براي رفتن به پيست اسكي شمشك از اين مسير مي‌گذرند. به تهران نزديك است و امكانات كافي و هتل هم دارد.
حرف آخر

هملون مقصدي عالي براي سفري يك روزه‌ است. شايد بخواهيد مدت بيشتري را در اين جاذبه ديدني صرف كنيد. در اين صورت هتل ميگون و هتل شمشك بهترين انتخاب ها هستند و شما نمي‌توانيد بدون تجهيزات مناسب در اين منطقه كمپ بزنيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/23 ساعت: ۱۳ توسط:deltatravel :

عمارت عين الدوله ديروز ، نگارخانه برگ امروز

عمارت عين الدوله يادگاري از دوره قاجار و نشاني از بافت قديم است. امروزه نگارخانه برگ در آن داير شده و از بناهاي بي نظير و ديدني براي تاريخ گردان است.

تهران قديم هميشه جذابيت هاي خود را داشته و دارد. امروز در مجله گردشگري مان به يكي از بناهاي به جا مانده از اواخر دوره قاجار و اوايل پهلوي سر مي‌زنيم. كمتر در بين شهروندان شناخته شده است. اما شايد يا عكس هايش را ديده و يا حتي از مقابل آن عبور كرده باشيد. عمارت عين الدوله كه معماري آن هم به شيوه معماري قاجاري و بسيار ديدني است. از باغي كه اين عمارت در آن قرار داشته، تقريباً چيزي باقي نمانده اما خوشبختانه بناي عمارت پابرجا است و امروز به نگارخانه برگ تبديل شده است.

در زمان جنگ جهاني دوم، اين عمارت شاهد واقعه اي مهم بود. برگزاري كنفرانس تهران كه در خاطرات اين بناي ديدني ثبت شده است. با مجله دلتا بمانيد تا گشتي در اين يادگار تهران قديم بزنيم

 

شيرين هروي و نگارخانه برگ مختصر
عين‌الدوله صدر اعظم مظفر الدين شاه بود؛ باغ و عمارتي در مبارك‌ آباد بنا كرد. شاهزاده عبدالمجيد ميرزا عين الدوله اراضي ديگري هم داشت. باغ شازده(شاهزاده) در جنوب مبارك آباد كه امروز بخشي از آن به صورت بوستان و به نام باغ شازده در آن جا داير است. مجيديه برگرفته از نام وي است.

عين الدوله در سال هاي پاياني عمر ورشكست شد و طلبكاران بسياري از اموال او را به يغما بردند و اين باغ هم مالك جديدي با نام بصيرالدوله(هروي) پيدا كرد و بعد از مرگش به فرزندش دكتر نصرت‌الله هروي، و از ايشان  هم به دخترش شيرين انتقال يافت. تا اين كه در سال ۱۳۷۶ خورشيدي با توافق شيرين هروي، شهرداري آن را در اختيار گرفت و آنجا را به فضايي عمومي تبديل كرد كه قابليت موزه و مكان‌ هاي ديگري با كاربري عمومي را دارا باشد. همچنين اين بنا و باغ در تاريخ ۴ /۴ / ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملي ايران هم به ثبت رسيد.

در سال ۱۳۸۷، شهرداري فضاهاي عمارت عين الدوله را در زمينه حمايت و گسترش هنرهاي شهري تجهيز كرد در مهرماه همان سال نگارخانه‌ برگ يكي از معروف ترين نگارخانه‌ هاي ايران در مكان جديد خود، عمارت عين‌ الدوله، دور تازه‌ اي از فعاليتش را آغاز كرده و در كنار نمايشگاه‌ هاي نقاشي، به برگزاري نگارخانه هاي طراحي عكس‌، چاپ دستي، مجسمه و چيدمان هم پرداخت.

 

نگارخانه برگ عمارت عين الدوله
باغ ۱۱۹۰۰ متر مربع و به شكل مستطيلي شمالي جنوبي و با چهار در است؛ دو ورودي تشريفاتي درسمت شمال، دو دَر فرعي در دو جهت شرق و غرب و يك در اصلي هم در جنوب دارد.

ساختمان در دو طبقه بنا شده است، بنايي اعياني ولي ساده‌. در طبقه همكف آن شاه‌ نشين با سقف آيينه‌ كاري شده و تزئينات قرار داشت، كه دو طرف آن، راهرو ايجاد شده و دسترسي به طبقه دوم از طريق راه ‌پله هاي سمت شمال شرقي بنا بود.

بصير الدوله بالكني در طبقه دوم ايجاد كرد و با توسعه سالن ضلع شمالي، در طبقه همكف، چند اتاق به صورت دو گوشواره‌ قرينه در دو سمت بنا ساخت. افزون بر آن سرويس بهداشتي و حمامِ درون عمارت هم از كارهاي وي بود.

ايواني در آنجا قرار دارد كه دور تا دور ساختمان را مي چرخد. بنا با نقاشي ديواري، گچ بري، آيينه كاري و قاب بندي تزئيين شده است و رنگ چشم نوازي دارد.

 

معماري و پلان عمارت عين الدوله
معماري ايراني هم مانند همه معماري هايي كه ريشه در فرهنگ بومي دارند، به اقليم توجه داشت و تا پايان دوره قاجار آثار با ارزشي به وجود آورد. فضاهايي كه به طور مشخص به دليل ويژگي هاي بومي شكل گرفته بودند مانند اتاق كرسي، زمستان نشين، سردابه كه اقليم در آن ها موضوع اصلي بوده است. در دوره قاجار سبكي در معماري به وجود آمد كه برگرفته از معماري بومي و معماري غربي بود، عمارت عين الدوله نيز كه در زمان قاجار ساخته شده است تلفيقي از معماري اسلامي و غربي است.

پلان عمارت عين الدوله نشان دهنده گرايش به سادگي نسبت به معماري ايران باستان است. ستون هاي عمارت الهام گرفته از سبك باروك مغرب زمين، مانند سر در ورودي بنا كه سنتوري و آن هم ويژگي هاي معماري هاي غربي را در خود جاي داده است.

 

چطور به عمارت عين الدوله برسيم

آدرس: پاسداران، ميدان هروي، خيابان وفامنش، خيابان جمالي، شماره ۱۷

در حال حاضر ايستگاه مترو هروي در نزديكي اين عمارت افتتاح شده و مي‌توانيد پس از خروج از ايستگاه با تاكسي‌ هايي كه به ميدان هروي مي‌روند در خيابان وفامنش به سمت ميدان هروي رفته و سر خيابان جمالي از تاكسي پياده شده و به سمت عمارت عين‌الدوله برويد. همچنين مي‌توانيد از اتوبوس‌ هايي كه به ميدان هروي و پاسداران تردد مي‌كنند استفاده كنيد.

ساعات بازديد عمارت عين الدوله
همه روزه به جز جمعه‌ ها و ايام تعطيل از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر براي بازديد از آن مي‌توانيد مراجعه كنيد.

 

كنفرانس تهران

در خلال جنگ جهاني دوم سران سه كشور روس و انگليس و آمريكا كه پيشتر قوايشان در تهران مستقر شدند در پايتخت حاضر شدند. به جهت امنيتي و ديگر ملاحظات از مركز شهر و تمركز منطقه مسكوني دور شده و در عمارت عين الدوله مستقر شدند، و كنفرانس مشهور تهران را نيز در همين عمارت برگزار كردند.

كنفرانس تهران در روز هاي ۶ تا ۹ آذر ماه سال ۱۳۲۲ خورشيدي در تهران انجام و به منظور توافق درباره حواشي جنگ با متحدين و ترسيم  جهان پس از پايان جنگ جهاني دوم برگزار شد.

عكس تاريخي چرچيل، روزولت و استالين در ايوان شمالي بناي عين‌الدوله، يادگاري از اين رويداد است.

حرف آخر
متاسفانه بسياري قسمت هاي بافت كهن تهران قديم با اينكه در فهرست آثار ملي ثبت شده‌اند، قرباني ساخت و سازهايي مي‌شوند كه بي رويه در حال انجامند. زيبايي استخر عمارت عين والدوله و آن باغ و حياط مقابل عمارت به دلايلي كه نمي‌دانيم براي بنا شدن ساختماني بزرگ واگذار شده اند و اكنون ديگر از ان همه زيبايي مقابل عمارت خبري نيست. هرچند بناي عمارت هنوز پابرجاست و نگارخانه هم داير است اما چرا بايد هر روز منتظر از بين رفتن يكي از اين بناهاي خاطره انگيز و تاريخي بمانيم؟


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/18 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

پيست اسكي ديزين ، معرفي پيست هاي تهران

پيست اسكي ديزين بين پيست هاي اطراف تهران از جايگاه ويژه اي برخوردار است. اگرچه دهه ۴۰ تاسيس شده است اما هنوز هم مورد تاييد فدراسيون جهاني اسكي در سراسر جهان است.

يادم است زماني كه دوره دبيرستان بودم با دختر دايي ام يك جا درس مي‌خواندم. او گاهي مي‌آمد و صورتش سياه برزنگي شده بود، «مي‌پرسيدم چه قدر سياه شدي؟!» جواب مي‌داد كه ديزين بوده است. راستش را بگويم نمي‌دانستم ديزين كجاست و باز هم راستش را بگويم رويم هم نمي‌شد بپرسم. تا كمي بعد كه دوستي راجع به آنجا برايم گفت. يك پيست اسكي است كه مي تواني تمام تفريحات برفي را آنجا انجام دهي! ديزيني كه شهرتش به خاطر پيست معروف و بين المللي آن است. يك منطقه سفيد پوش ديدني كه مي خواهيم با مجلهه گردشگري مان سري به آنجا بزنيم. به پيست اسكي ديزين و تفريحات برفي بي نظيرش. با مجله دلتا بمانيد.

 

پيست ديزين كجاست؟
منطقه ديزين در شهرستان كرج در استان البرز واقع شده و يكي از مهم ‌ترين پيست هاي اسكي ايران را با آن شهرت مثال زدني، در خودش جاي داده است. اسكي، تفريحات برفي و هتل و غيره را هم شامل مي‌شود، در ۷۴ كيلومتري شهر كرج قرار دارد و ۱۲۳ كيلومتر هم از تهران تا آنجا فاصله است. چيزي در حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان.

در فصل پاييز و مخصوصاً در فصل زمستان حسابي خودش را به شما ثابت مي‌كند. سر تا سر سفيد پوش است تا جايي كه حتي ممكن است به دليل بارش برف زياد، مسير شمشك به ديزين معروف به “جاده بالا” بسته شود. به همين خاطر هم برخي مسير پيست اسكي ديزين را از اتوبان بابايي و به سمت فشم انتخاب مي‌كنند.

پيست اسكي ديزين بين پيست هاي اطراف تهران از جايگاه ويژه اي برخوردار است. جايگاه ويژه اي هم در قلب دوستداران اسكي دارد. اگرچه در دهه ۴۰ تاسيس شده، اما هنوز هم مورد تاييد فدراسيون جهاني اسكي در سراسر جهان است.

 

چطور به ديزين برويم؟
اگر از جاده تهران – كرج – چالوس سفر كرده باشيد حتماً تابلوهاي آن را ديده‌ايد. مسير جاده چالوس بسيار سر راست است. از سمت جاده چالوس بايد بعد از هتل گچسر وارد ورودي “ولايت ‌رود” شويد تا پس از طي مسافتي، در نهايت به ديزين برسيد. به فاصله ۱۲۳ كيلومتر از مسير جاده چالوس و ۷۱ كيلومتر از مسير شمشك.

اگر از كرج وارد جاده چالوس بشويد بعد از گچسر مي‌توانيد به جاي ادامه مسير شمال به دل كوه بزنيد و بعد از روستاي “ولايت‌رود” و پشت سر گذاشتن چندين مجتمع مسكوني به پيست اسكي ديزين برسيد.

مسير ديگري هم هست كه به مراتب نزديك‌ تر و كم تردد تر است. از لويزان تهران كه به مسير لواسان- فشم برويد، به جاي لواسان به سمت فشم و بعد ميگون حركت كنيد و مسير را ادامه بدهيد تا به پيست شمشك برسيد. از آنجا حدود ۳۰ دقيقه ديگر برانيد به بلندترين نقطه پيست اسكي ديزين مي‌رسيد. حدود ۶۵ كيلومتر است، يك مسير توريستي كه معمولاً يا مردم براي رفتن به مناطق ييلاقي فشم و ميگون از آن بهره مي‌برند يا اگر راه اجازه بدهد براي رسيدن به ديزين.

همه تفريحات پيست ديزين
پيست ديزين  ۲۳ پيست دارد و از بزرگ ترين مزيت هايش اين است كه پيست حرفه ‌اي‌ ها از مبتد‌ي ‌ها جدا است. به اين دليل كه شيب آن براي مبتدي ‌ها مناسب نيست. جالب است به شما بگويم  پيست چمن نيز در اينجا هست كه تابستان ‌ها و در روزهاي گرم سال هم بتوانيد از ورزش اسكي لذت ببريد.

 

اسكي در پيست اسكي ديزين

اسكي را در اين پيست مي‌توانيد به صورت آلپاين و اسنوبرد تجربه كنيد. مدرسه ‌اي هم براي ياد دادن اسكي آنجا قرار دارد. در اين مدرسه هم اسنوبرد آموزش داده مي‌‌شود و هم آلپاين. اسنوبرد فقط نياز به يك تخته چوب دارد، اما آلپاين كه گران تر هم هست همان اسكي با دو چوب دستي و دو تخته است.
تله هاي پيست اسكي ديزين

هفت تله ‌اسكي بشقابي، دوبل ماير، سي چال، گوزني، پشت ويل، مبتدي، چمن و يك تله اسكي چكشي هم در پيست اسكي وجود دارد. از سويي تاريخ نصب اولين دستگاه‌ هاي بال ابر در ديزين به سال ۱۳۴۸ مي‌رسد. با دو تله‌ سيژ قله و چمن مي‌توانيد به بالاي كوه برويد.

فرق ‌تله سيژ و تله‌ كابين در اين است كه فقط از يك نيمكت و محافظ تشكيل شده و ديگر كابين ندارد.
ديزين تهران چهار تله‌ كابين هم به اسم‌ هاي شاله، قله، دره و چمن دارد. مي ‌توانيم با تله ‌كابين خودمان را به ارتفاع ۴۳۰ متري قله برسانيم. اما با تله‌ كابين دره در مقايسه با تله‌ كابين‌ هاي ديگر مي‌توانيم مسير بيشتري را تا به ارتفاع ۵۱۰ متري برويم.
تله‌ كابين چمن از رستوران چمن شروع و به ارتفاع ۳۸۰ متري مي‌‌رسد. مسير ديدني دامنه‌ هاي البرز برف گرفته و تصاوير زمستاني مي‌تواند نيمي از تفريحمان در پيست ديزين را در بربگيرد.

تفريحات غير برفي پيست اسكي ديزين
دوچرخه سواري
كايت‌ سواري
پاراگلايدر
تيراندازي با كمان
تنيس
يك زمين تنيس در نزديكي هتل جهانگردي ديزين وجود دارد كه تنوع تفريحات اينجا را بيشتر كرده و مشتري هاي زيادي هم دارد.
كوهنوردي
كوهنورداني كه به پيست ديزين مي‌روند از گردنه ديزين به سمت قله سي ‌چال راه مي ‌افتند و در مسير برگشت به آهار مي ‌رسند.
خوشمزه گردي
قطعاً وقتي براي خوش گذراني به پيست ديزين مي‌رويد دلتان حسابي خوشمزه گردي مي‌خواهد. پس اگر دوست داشتيد چيزي نوش جان كنيد، ۵ رستوران مختلف در اطراف ديزين هستند كه مي ‌توانيد بعد از بالا و پايين پريدن ‌هاي زياد، خاطره اي هم در آنجا بسازيد.

امكانات رفاهي پيست اسكي ديزين
اين پيست با اتكا به امكانات ويژه و خاصي كه دارد بسيار مورد توجه است. با آن نكات فني مانند شيب مسير، طول مسير، محل برگزاري مسابقات و امكانات رفاهي اش. به علاوه پيست‌ هاي تفكيك شده آن از يكديگر مانند پيست اسنو پارك، پيست يو، پيست مبتدي و پيست چمن كه تا حد زيادي مورد توجه هستند.

دو هتل، ۱۹ كلبه و پنج رستوران هم دارد. رستوران‌ شاله در ارتفاع ۲هزار و ۹۰۰ متري و رستوران چمن در ارتفاع ۲هزار و ۶۰۰ متري كوه قرار گرفته اند.

يكي از مزايايي كه مي‌توان براي اين پيست شمرد اين است كه پمپ بنزين تا پيست اسكي ديزين فقط ۱۸ كيلومتر فاصله دارد و جاي نگراني براي برگشت‌تان باقي نمي‌‌گذارد.

خدمات پزشكي هم آنجا وجود دارد و براي آن نيز فكر شده. به طوري كه هميشه يك آمبولانس آماده به كار، با تجهيزات كامل، در پيست اسكي ديزين پارك شده است كه در صورت لزوم به شما خدمات ارائه مي‌دهد.

در مسير روستاهاي اطراف جاده بالا مثل فشم، ميگون، لواسان كه سرسبز و تماشايي هم هستند، رستوران ‌هاي متعددي هم قرار دارد كه براي ناهار يا صبحانه مي‌‌توان سراغ آن ها رفت.

قيمت بليط پيست اسكي ديزين
از اوايل آذرماه تا اواخر ارديبهشت ماه مي‌توانيد در ديزين اسكي كنيد.قيمت ورودي پيست ديزين بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. روزهاي شنبه تا سه‌ شنبه اين هزينه ارزان ‌تر است.

هرچند اين تنها هزينه‌ اي نيست كه شما بايد براي رفتن به ديزين بپردازيد و قيمت تجهيزات اسكي هم هزينه ‌بر است. اين هزينه‌ ها باعث شده است كه ديزين رفتن برايمان از سفر يك‌ روزه، بيرون آمده و يك سفر پرخرج باشد. اما خبر خوش اينكه شما مي‌توانيد هزينه تجهيزات را فاكتور بگيريد. لازم نيست كه در همه پيست ‌ها چوب و اسكيت شخصي خودمان را داشته باشيم. در همان‌ جا هم مي‌توان يكي از آن ها را اجاره كرد و به دل برف زد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/18 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

موزه رضا عباسي ، ايران باستان كوچك

گنجينه اي ارزشمند در قلب پايتخت را در موزه رضا عباسي، مي توانيد ببينيد. از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح تا چيزي در حدود دو هزار سال بعد از آن. با بازديد از اين موزه، شما به سفري در تاريخ مي رويد.

موزه گردي هميشه نتايج خوبي در پي دارد. گذشته از آنكه ساعاتي خاطره انگيز را در آنجا مي گذرانيم، مي‌توانيم راجع به گذشتگان‌مان، اطلاعات كسب كنيم و بسياري نشانه ها را از ساكنان كهن اين كره خاكي ببينيم. در جاي جاي جهان، ايران و پايتخت مي‌توان به اين تفريح دوست داشتني پرداخت. بياييد با مجله گردشگري مان سري به موزه رضا عباسي تهران بزنيم كه اتفاقاً گنجينه اي ارزشمند از همين گذشتگان را در خود دارد.

نمي دانم موزه ايران باستان را ديده ايد يا نه؟ موزه رضا عباسي نمونه كوچك آنجاست، تا جايي كه به موزه ايران باستان كوچك هم مشهور شده. از موزه هاي مهم و معروف تهران است و آثاري از هزاره دوم پيش از ميلاد تا پايان دوره قاجار را در دل خود دارد، همچنين آثاري ارزشمند از هنر خطاطي و نگارگري، كه مي‌توانيد با مجله دلتا بمانيد تا بيشتر با آنها آشنا شويد.

 

موزه رضا عباسي
گنجينه اي ارزشمند در قلب پايتخت را در موزه رضا عباسي، مي‌توانيد ببينيد. از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح تا چيزي در حدود دو هزار سال بعد از آن. با بازديد از اين موزه، شما به سفري در تاريخ مي‌رويد سيري جذاب در تونلي كه نامش را به ياد نقاش مشهور دوره صفوي، رضا عباسي كاشاني گذاشته اند. از سويي به دليل وجود اشيايي متنوع از دوران پيش و پس از اسلام، آنجا را ايران باستان كوچك هم مي‌خوانند و از اين نظر هم اهميت زيادي دارد.

ايران باستان نام يكي از دو ساختمان موزه ملي ايران، مهم ترين موزه وَ موزه مادر ايران است كه در تهران قرار گرفته است.
اينجا قبلاً يك نمايشگاه مبل و دكوراسيون بود كه در سال ۱۳۵۶ پس از خريداري ساختمان، موزه اي در اين مكان داير و به  طور رسمي در مهرماه سال ۱۳۵۶ با حضور فرح پهلوي افتتاح شد. مديريت آن را به آيدين آغداشلو -نقاش و نويسنده مشهور-  سپردند. در ۱۵ بهمن سال ۱۳۷۹ موزه رضا عباسي، پس از يك دوره بازسازي براي پنجمين بار، باز شد و تا كنون پذيراي بازديدكنندگان بوده است. اين موزه زير نظر سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي قرار دارد.

 

آثار موزه رضا عباسي
آثاري كه در اين موزه نگهداري مي‌شوند مربوط به دوره پيش از تاريخ و تا قرن سيزده هجري يعني پايان سلسله قاجار را در بر مي‌گيرند. گفتيم وقتي شما به ديدن اين موزه مي‌رويد در واقع به يك تونل زمان وارد شده‌ايد. اين به آن دليل است كه در آنجا يك چيدمان منحصر به فرد و با دقت در گنجينه ها صورت گرفته و كاملاً به ترتيب زماني در جاي جاي موزه پراكنده شده‌اند. در اين صورت بازديد كنندگان سير تكامل هنر، تمدن و فرهنگ كهن را در توالي زماني خود مي‌توانند ببينند. بنابر اين توصيه مي‌كنيم شما هم آثار را به ترتيب تاريخ مشاهده كنيد. يعني از طبقه سوم.

 

طبقه سوم ، آثار پيش از اسلام
اشيايي كه از دوره هاي پيش از اسلام به جاي مانده اند در اين طبقه نگهداري مي‌شوند. يعني  هخامنشي، اشكاني و ساساني كه بيشتر با طرح هايي از حيوانات و طبيعت مزين شده‌اند. يكي از ديدني ترين آثار اين بخش تكوك ها هستند كه با نام هاي مرغان‌ صُراحي يا ريتون هم شناخته مي‌شوند. ظرف هايي كهن به شكل جانوران. مفرغ‌ هاي لرستان هم از آثار ديدني و مهم اين موزه هستند.

تكوك ها ظرف هايي بودند كه در دوران كهن به شكل جانوران ساخته مي‌شدند. تكوك معمولاً آوندي بود زرين يا آهنين به صورت گاو يا ماهي.
تكوك زرين بُز، مادها، قرن هفتم تا ششم پيش از ميلاد
گردنبند طلا و فيروزه اشكانيان، قرن دوم تا سوم ميلادي
جام زرين با نقش برجسته گاو هخامنشيان، قرن پنجم تا چهارم پيش از ميلاد
گردنبند طلا و لاجورد ساساني، قرن پنجم تا ششم ميلادي
تكوك زرين اسب ساساني، قرن ششم تا هفتم پيش از ميلاد
بازوبند زرين دوشير هخامنشيان، قرن پنجم تا چهارم پيش از ميلاد
تكوك به جاي مانده از دوره هخامنشي
طبقه دوم ، تالار هاي آثار اسلامي
وقتي به طبقه دوم موزه وارد شويد، ۲ تالار خواهيد ديد كه به نمايش آثار اسلامي اختصاص داده شده اند.

تالار اول: آثاري از ابتداي دوره‌ اسلامي تا سلجوقي
تالاردوم: آثاري از سلجوقي، تيموري، صفوي تا قاجار
مي‌توانيد ظروف سفالي، وسايل فلزي، جواهرات و لباس دوره هاي سلجوقي، صفوي و تيموري، قلمدان ها و جعبه هاي روغني باقي مانده از دوره قاجار را در اين تالار ها ببينيد.

سفالينه رنگارنگ نيشابور، قرن چهارم هجري قمري
قدح سفالين با كتيبه به خط تعليق، قرن هفتم هجري قمري
ماكت سفالين گروه نوازندگان با لعاب فيروزه اي، قرن هفتم هجري قمري
پايه شمعدان برنجي نقره كوب با كتيبه خط كوفي كه متن كتيبه دعاي خير براي صاحب ظرف است، قرن ششم هجري قمري
مجموعه آثار لاكي شامل قلمدان ها، جعبه ابزار، صندوقچه، آينه و …، دوره قاجار
مجموعه ابزارآلات جنگ شامل سپر، قلاف شمشير، ساعد بند، زره، اسلحه، چاقو و …، دوره قاجار


طبقه اول، تالار نگارگري
تابلوهاي متعلق به مكتب شيراز، نيشابور، اصفهان، قزوين، تبريز و هرات، در تالار نگارگري جاي گرفته‌اند و مي‌توانيد شاهد روند رشد هنر تا سده‌ چهاردهم هجري قمري باشيد.

صحنه به دار آويختن ماني نقاش. صفحه اي از شاهنامه دموت (كهن ترين نسخه مصور شاهنامه)، قرن هشتم هجري قمري
مجلس شاهان، صفحه اي از مجمع التواريخ اثر حافظ ابرو، قرن نهم هجري قمري
نقاشي هاي قاجاري، قرن هاي ۱۲ و ۱۳ هجري قمري
شاهنامه فردوسي، مذهب و مصور به خط نستعليق، سال ۱۰۰۰ هجري قمري
وداع ياران، صفحه اي از بوستان سعدي، قرن دهم هجري قمري


طبقه اول ، تالار خوشنويسي
گفتيم كه آثار حرفه‌اي و قديمي از خط هاي ثلث، نسخ، محقق و نستعليق را هم در موزه رضا عباسي خواهيد ديد كه بر روي كاغذ، پوست حيوانات و … نقش بسته اند. همه اين آثار هم در طبقه اول مي‌توانيد بيابيد.

انشاي خواجه اختيارالدين منشي، به خط تعليق، قلم زر، سفيد آب و مركب، ۹۶۲ هجري قمري
مجموعه خوشنويسي شامل خط نسخ، تعليق، ثلث و نستعليق شكسته، قرن ۱۳ هجري قمري
خط – نقاشي مرغ بسمله، از گرايش هاي نوين در خوشنويسي قاجار، ۱۲۷۹ هجري قمري
رساله الصوفي في الكواكب (كتابي در مورد نجوم به خط نسخ) ۵۵۴ هجري قمري
امكانات و خدمات موزه رضا عباسي
بخش مرمت و نگهداري موزه، از پيشرفته ترين كارگاه‌هاي مرمت در كشور

كتابخانه  با بيش از ده هزار جلد كتاب به زبان‌هاي فارسي، انگليسي، فرانسه و آلماني، در طبقه سوم
انتشارات با كتاب‌هايي با موضوع هنر و تاريخ ايران
نمايشگاه هاي موقت (برگزاري نمايشگاه ها در طبقه‌ همكف قرار مي گيرد)
سرويس بهداشتي
راهنما


چطور به موزه رضا عباسي برويم ؟
آدرس: خيابان دكتر شريعتي، نرسيده به پل سيد خندان، پلاك ۹۷۲

مترو: ايستگاه شهيد قدوسي در خط ۳ مترو پياده شويد كه حدود ۱.۲ كيلومتر با موزه فاصله داريد. با يك تاكسي عبوري از خيابان شريعتي مي‌توانيد خود را به موزه برسانيد و اگر اهل پياده روي هستيد، اين مسير را مي توانيد پياده طي كنيد.

اتوبوس: ايستگاه اتوبوس سيد خندان در ۹۰۰ متري موزه قرار دارد و مي توانيد از آنجا پياده به موزه برسيد.

قيمت بليط موزه رضا عباسي
هزينه بازديد: ۴۵۰۰ تومان براي گردشگران ايراني و ۳۰۰۰۰ تومان براي گردشگران خارجي

ساعات كار موزه رضا عباسي: همه روزه از ۰۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/15 ساعت: ۱۶ توسط:deltatravel :

روستاي بيلقان كرج ، طبيعت گردي اطراف تهران

روستاي بيلقان در مسير كمربندي كرج به سمت چالوس واقع شده. پس از خارج شدن از تونل «شماره يك»، بعد از پل مرتفع و زيباي بيلقان كه روي رودخانه كرج واقع‌ شده و در دامنه كوه و كنار آبشار قرار گرفته است.

معمولاً در روزهاي آخر هفته عده اي براي استراحت و گرفتن انرژي دوباره شروع هفته بعد، به روستاها و طبيعت خارج از شهر مي روند. تهراني ها هم از اين قاعده مستثني نيستند. اتفاقاً اطراف تهران جاهاي ديدني بسياري هم دارد. يكي از اين مناطق كه مقصد عده زيادي از گردشگران است روستاي بيلقان كرج در مسير جاده چالوسي‌است كه همه مان هزاران خاطره از آن داريم. امروز مجله گردشگري مان هم آغاز تعطيلاتش را با سفر به روستاي بيلقان آغاز كرده و پيشنهاد مي‌دهد همراه مجله دلتا بمانيد و با تفريحات اين روستاي شگفت آشنا شويد.

 

روستاي بيلقان كرج
بيلقان يكي از محله‌ هاي شهر كرج است و در شمال شرقي آن واقع شده. در اينجا درختان توت، بيد و چنار، باغستان‌ هاي حصار، ‌كافه‌ هاي سنتي و هواي خنك و پاك كنار رودخانه همه و همه دست به دست يكديگر داده اند تا اين محله را تبديل به مأمني براي خانواده‌ ها، طبيعت گردان و مسافران جاده چالوس كنند.

قرار گرفتن بيلقان كنار جاده چالوس، نزديكي‌اش به رودخانه، پل زيبا و مرتفعي كه آنجا ساخته شده و فضاهاي تفريحي اطراف آن، آثار تاريخي و… دلايل ديگري براي پر تردد بودن اين منطقه از گردشگران است. در ۴ كيلومتري شهر كرج واقع شده و در نزديك منطقه عظيميه قرار گرفته است. حمام بيلقان و كوره آجر پزي آن يادگاري به ترتيب از دوره قاجار و صفويه وَ مقبره پير (واقع در باغ پير) مربوط به قرن هشتم هجري هستند.

تونل و پلي به ارتفاع حدود ۵۰ متر هم آنجا هست كه جاده چالوس را به ابتداي اتوبان تهران – كرج متصل مي‌كند. شرايط خوبي براي سكونت دارد.

 

چطور به روستاي بيلقان كرج برويم؟

در مسير كمربندي كرج به سمت چالوس، هنگامي‌كه از محله حصار بگذريد و پس از خارج شدن از تونل «شماره يك» جاده كرج – چالوس، به پل مرتفع و زيبايي مي‌رسيد كه روي رودخانه كرج واقع‌ شده و به دهانه تونل چسبيده است. انتهاي پل هم به پارك و ميدان اميركبير منتهي مي‌شود كه فضاي سبزي مناسب براي تفرج عموم دارد از دامنه كوه كنار جاده و پارك، آبشاري زيبا به سمت پائين جاري‌است. سرويس بهداشتي، ‌سوپر، نانوايي و ساير مايحتاج در اطراف اين پارك هم ديده مي‌شود .منظره چشم‌ نواز رودخانه پر آب كرج را هم كه در بين انبوه درختان زيبا روان است، مي‌توانيد از بالاي پل ببينيد.

بانجي جامپينگ پل بيلقان كرج
در اكثر روزها وَروزهاي تعطيل به طور خاص، عده‌اي از جوانان ماهر و آموزش‌ ديده را خواهيد ديد كه براي سقوط آزاد يا همان بانجي جامپينگ  روي پل بيلقان كرج آمده‌اند. يك تفريح هيجان انگيز اما خطرناك! در ارتفاع ۳۵ متري، كه معتادين به آدرنالين نمي‌توانند به راحتي از كنار آن بگذرند.

 

مدتي است كه گروه هاي مختلف به اين پل آمده و بانجي جامپينگ را انجام مي‌دهند. تفريحي كه همان چند ثانيه اول لذتش را جوري به جاي مي‌گذارد كه شايد مدت ها خاطره همان يك لحظه سقوط از ذهن نرود. با اينكه بانجي جامپينگ پل بيلقان كرج يكي از تجربه هاي ماندگار براي علاقه مندان به بانجي جامپينگ است اما بسيار متفاوت از آن چيزي‌است كه شايد در ديگر سايت هاي بانجي جامپينگ تجربه كرده باشيد.

 پل بيلقان عمومي است و گروه هايي كه بر آن عمليات پرش با بانجي را انجام مي‌دهند شخصي و خصوصي هستند و آنجا جايي براي ثبت نام، رزرو و پرداخت هزينه نيست. در صورت تمايل مي‌بايست گروه هاي مربوطه را از طريق جستجوي گوگل شناسايي كرده و درخواست پرش نماييد.
در حال حاضر برج ميلاد تهران، مجموعه تفريحي توچال، بام تهران و بوستان ولايت هم مكان هاي مناسبي براي اين تفريح هستند.

آبشار بيلقان كرج
بعد از پل بيلقان و در ابتداي جاده كرج به چالوس آبشار بيلقان را خواهيد ديد. آبشاري مصنوعي به ارتفاع ۳۰ متر و عرض ۱۴ متر كه در ابتداي محور كرج – چالوس واقع شده. آب آن از رودخانه كرج تامين شده و داراي نورپردازي خيره كننده (مولتي كالر) و تزئينات سنگي ويژه اي با سنگ هاي طبيعي است.

 

تجهيزات اين آبشار به گونه اي است كه مي تواند در همه فصول جاري باشد. آبش به دليل وجود دستگاه گرم كننده جهت جلوگيري از يخ زدگي، هرگز يخ نمي زند. مجهز به سيستم مه پاش است و كار ساخت مه مصنوعي و تلطيف محيط را انجام مي‌دهد. چهره ورودي شهر كرج با وجود اين آبشار بسيار زيبا تر شده و مي تواند ارزش گردشگري اين نقطه را چند برابر كند.

حمام بيلقان
قدمت حمام روستاي بيلقان كرج به دوره قاجاريه مي‌رسد. هنگامي كه براي ديدن آن مي‌رويد در نگاه اول چيزي جز سه برآمدگي مخروطي شكل نخواهيد ديد. برآمدگي هاي مخروطي شكلي كه بالاي هر يك از آن ها سوراخي به شكل نورگير ساخته شده كه با تورهاي سيمي پوشيده شده است.

ورودي حمام روبه شمال و تا سال ۱۳۵۰ هم داير بوده است. از ۱۰ پله كه عبور كنيد و از يك پيچ كه بگذريد وارد رختكن يا سربينه مي‌شويد. راهرويي بين رختكن و گرمخانه  وجود داره كه نظافتخانه اي هم داخل ان است.

سقف رختكن و گرمخانه، گنبدي شكل است و زمين حمام شيب دارد. شيب تندي كه باعث شده است قسمت غرب و شمال حمام در دل زمين قرار بگيرد و ضلع جنوبي و شرقي آن ديوار سازي شده باشد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/15 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

رستوران هاي بين المللي بام لند تهران

وقتي از ورودي بام لند مي‌گذريم، منظره درياچه چيتگر و پارك جنگلي آن را خواهيم ديد كه روحمان را تازه مي‌كند. همراه رهگذراني كه دور درياچه قدم مي‌زنند و يا منتظر حاضر شدنِ سفارش خود از رستوران هاي ايراني و بين المللي اين مجموعه هستند.

پيش از اين در مطلبي، سري به رستوران هاي ديزي سراي تهران زديم و توانستيم فهرستي از بهترين هاي غذاي سنتي ايران را به شما ارائه دهيم. بام لند تهران هم با رستوران هاي ايراني و بين المللي اش امروز سوژه مجله گردشگري مان شده تا اگر براي گذران وقت، تفريح، خريد و… به آنجا سر زديد و با چند رستوران بين المللي روبرو شديد كه بسيار هم پر طرفدار هستند، بتوانيد انتخاب بهتري داشته باشيد و با انواع غذاهاي ايتاليايي، لبناني، عربي، تركي، هندي و چيني گردشتان را خوش طعم تر كنيد. با مجله دلتا بمانيد.

 

بام لند تهران
مجموعه بام لند مقصدي براي خريد، تفريح، پياده ‎روي، دوچرخه ‎سواري، وقت گذراني در يك روز تعطيل و … است. كافه و رستوران ‎هاي بام لند هم بخشي از اين وقت گذراني هاست كه مي‌تواند زمان خاطره سازي هايمان را خوش طعم تر كند. در قسمت هاي مختلف اين مجموعه واقع شده و از جمله بهترين آنهاست.

پيشنهاد مطالعه: اگر دوست داريد براي گردشگري‌تان به بام لند برويد مي‌توانيد نحوه دسترسي و نكته هاي جالبي را در مطلب “اينجا پايتخت ، بام لند تهران” مطالعه كنيد.

وقتي از ورودي بام لند مي‎گذريم، منظره اي از زيبايي درياچه چيتگر و پارك جنگلي آن را خواهيم ديد  كه روحمان را تازه مي كند. همراه رهگذراني كه دور درياچه قدم مي‎زنند و يا منتظر حاضر شدنِ سفارش خود از رستوران ‎هاي ايراني و بين المللي اين مجموعه هستند. در فضايي كه از نواي دلنشينِ موسيقي پر شده و صداي حركت آب و بال زدن پرنده‎ ها روي اين موسيقي نشسته است. مي توانيد در  روزهايي با هواي آلوده در كنار درياچه چيتگر خود را به يك پُرس آب و هواي تازه مهمان كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي اطلاعات بيشتر راجع به درياچه چيتگر خوب است مطلب “درياچه چيتگر ، ساحل پايتخت” را هم مطالعه كنيد.

 

چطور به رستوران هاي بام لند برويم؟
آدرس: تهران، ﺑﺰرﮔﺮاه ﺷﻬﯿﺪ ﻫﻤﺖ، ﺧﺮوﺟﯽ ﺑﻠﻮار ﮐﺎﺷﺎن، ميدان موج، خيابان موج بلوار صدف، مركز تجاري تفريحي بام لند

رستوران هاي بين المللي بام لند:

رستوران كشتي رويال لانژ
رستوران باب البحر
روتي
بي كباب
زاهد العراقي
رومانا
كوبابا تومو
چينا باكس

رستوران كشتي رويال لانژ
اين رستوران به شكل يك كشتي ساخته شده و غذا هاي خود را در كنار ساحل درياچه چيتگر سرو مي كند. رستوران كشتي رويال لانژ انواع پيش غذا، غذاهاي دريايي، ايراني، استيك، پيتزا، دسر و بهترين نوشيدني ها را ارائه مي‌دهد و هر سه وعده صبحانه، ناهار و شام را سرو مي كند.

آنچه رستوران كشتي رويال لانژ را منحصر به فرد مي كند آنكه كافه رستوران آن نيز از صبح تا غروب با منو هاي مختلف نوشيدني، شيريني، دسر و عصرانه هاي خوش طعمش از مشتري ها و مهمانان شهر تهران پذيرايي مي كند. ساعتي هم در آن به نام كافي تايم بين ساعات ۱۶.۳۰ تا ۱۹.۳۰ در نظر گرفته شده است.
اين رستوران همچنين براي مراسم عروسي، جشن هاي خصوصي، جلسه هاي كاري و سمينارها سرويس هاي مختلفي دارد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد يك بخش يا تمام ظرفيت كشتي را رزرو كنيد.
شب هنگام ساعتي به نام ساعت «شام و حركت كشتي و موزيك» در نظر گرفته شده كه در زمان سرو شام از ۲۰ تا ۲۱ است؛ و در نهايت از ۲۲ تا ۲۳.۳۰ را به ساعت شام و كافي و موزيك اختصاص داده است. به علاوه اين كه رويال لانژ پكيج ها و سرويس هاي گوناگوني هم براي پذيرايي دارد.


رستوران باب البحر
رستوران پنج ستاره بين المللي باب البحر به سرو غذاهاي محبوب و مشهور لبناني مشغول است. اين رستوران در وعده هاي ناهار، شام و عصرانه از مشتريان خود پذيرايي مي‌كند. با دكوري زيبا و به شيوه رستوران هاي مجلل عربي ساخته شده  و سرآشپزي لبناني هم دارد.

پيش غذا شامل سه بخش سوپ، سالاد، پيش غذاي سرد و گرم مي شود: سوپ روز، باب البحر، فتوش، عربي، مرغ باربيكيو، لبنه ساده، بابا قنوج، زيتون مرينه شده، مكدوس بادمجان، حمص بيروتي، محمره، حمص بلطحينه، حمص بلحمه، كبه، فطاير اسفناج، سمبوسك لبناني، فلافل لبناني، ميكس پيش غذاي لبناني، بال مرغ پرونسال لبناني، پنير هالومي سوخاري، ميگو موتافا
غذاي اصلي: ميكس گريل ۱ نفره، ميكس گريل ۲ نفره، چلو ماهيچه، قوزل، فروج مشوي، كفتا خشخاش، شاورما مرغ و گوشت، شش طاووق، ريش غنم، كفتا، لحم مشوي، عرايس كفتا
دسرهاي لبناني: مهلبيه، رز بلحليب، ام علي، باقلوا عربي
نوشيدني ها: انواع قهوه هاي سرد، گرم و دمي، چاي و دمنوش ها، اسموتي و آبميوه هاي طبيعي، شيك ها، نوشيدني هاي سرد.

رستوران روتي بام لند
به تازگي يك رستوران هندي هم در مجموعه رستوران هاي بام لند تهران قرار گرفته. تازه تاسيس است و چشم اندازي بينظير به درياچه چيتگر دارد. در اين رستوران مي‌توانيد با انواع غذاهاي خوش رنگ و طعم هندي آشنا شويد. بخشي از فرهنگ غذايي اين كشور را كه شامل غذاهاي خياباني هم مي شود را شناخته و از طعم هاي دوست داشتني اش لذت ببريد.
در پخت غذاهاي اين رستوران از ادويه هاي هندي استفاده مي شود، البته طعم اين غذاها با ذائقه ايراني هماهنگ شده اند و خيلي تند نيستند.
غذاهايي را كه در منوي غذايي رستوران روتي مي توانيد تست كنيد برايتان مي آوريم:
كباب مرغ تيكا، بريوني گوشت بره، سمبوسه هندي، نان گشنيز، كباب بره سيخي روتي، ميگو تندوري، مرغ مالاكايي و …

پيشنهاد مطالعه: مي توانيد مطلب “جاهاي ديدني دهلي” را هم مطالعه كنيد.


رستوران بي كباب بام لند
در زمينه سرو غذاي تركي و بين رستوران هاي بام لند تهران، رستوران بي كباب غذاهاي تركي را به بهترين و خوش طعم ترين شكل ممكن ارائه مي كند. نه تنها در بام لند مشهور است بلكه يكي از رستوران هاي مشهور پايتخت نيز هست. در اين رستوران غير از وعده ناهار و شام كه خوش طعم ترين غذا هاي تركي سرو مي شود، در روزهاي تعطيل شما مي‌توانيد صبحانه هاي تركي را هم امتحان كنيد.

مطلب پيشنهادي: براي آشنايي با غذاهاي تركي مي توانيد مطلب ” تركيه رفتيم چي بخوريم؟ ” را هم مطالعه كنيد.

منوي غذايي رستوران بي كباب شامل موارد زير مي شود:

پيش خوراك: سوپ سيرابي، چوبان سالاد، كله جوش، سالاد لوبيا، سوپ ازوگلين، خوراك بادمجان و اسفناج، آش دوغ
انواع خوراك: جاه كباب، كوفته كباب، ميكس كباب، بيتي گوشت يا مرغ، شيش كباب، جغور بغور، كوفته كباب
صبحانه: منمن، سيميت، سوجوك

رستوران زاهد العراقي
يكي ديگر از رستوران هاي عربي در مجموعه بام لند رستوران عربي زاهد العراقي است. منوي غذايي اش بسيار متنوع است. انواع پيش غذا ها، سالاد ها و غذا هاي اصلي عربي در اين رستوران براي مشتريان سرو مي شود. شما مي‌توانيد در دكوراسيوني بسيار زيبا طعم غذاهاي كشور هاي حاشيه خليج فارس را بچشيد. وعده هاي ناهار و شام در آن سرو مي‌شود و چشم اندازش رو به درياچه چيتگر است.

در اين رستوران سرويس سفره خانه اي نيز ارايه مي شود.
در رستوران زاهد العراقي چه خوراكي هايي در منوي غذايي وجود دارد:

پيش غذاها (مقبلات): ميكس پيش غذا، حمص، باباغنوج، متيل و …

سالادها (السلاطات): سالاد فتوش، سالاد تبوله، سالاد بطاطه حاره، سالاد بيروتي، سالاد فول و …

غذاي اصلي (اطباق الرييسيه): قوزي، مندي لحم، مقلوبه بادمجان، برياني دجاج، مندي دجاج، ملفوفه بادمجان، سمك زبيدي، كباب عراقي، كباب دجاج، دجاج مسحب و ….


رستوران رومانا بام لند
در بين رستوران هاي بام لند، رستوراني ايتاليايي را هم مي‌توانيد بيابيد. رستوران رومانا با غذاهاي خوشمزه و پرطرفدارش از مشتريان پذيرايي مي‌كند و لذت خوردن پيتزا هاي ايتاليايي را در قلب پايتخت ايران به شما مي‌چشاند. در دو وعده ناهار و شام غذا سرو مي‌كند و منوي پر و پيماني دارد. در منوي غذايي آن، خوراكي هايي زير به چشم مي خورد:
پيش غذا: بشقاب قارچ، نان سير، سيب زميني با پنير گودا، سيب زميني با قارچ
پيتزا: رومانا پيتزا، فيلت، سير و استيك، پستو، سبزيجات، مارگاريتا، چيكن، پپروني، بوقلمون
پاستا: پنه آلفردو با مرغ، پنه آلفردو با فيله گوساله، پنه سبزيجات، لازانيا
سالاد: سزار، يوناني، فيلت، بوقلمون، آواكادو، ميكس، بينادا، سيب و كرفس، سالمون
نوشيدني: موهيتو، ليموناد، پرتقال، هويج، پرتقال و هويج، هندوانه، كرفس و ليمو و …

رستوران كوبابا-تومو
دريك ساختمان در بام لند دو رستوران كوبابا و تومو قرار دارند و زير نظر يك مجموعه از مشتريان خود پذيرايي مي كنند.

كوبابا انواعي از غذاهاي لبناني، عربي، تركي و خاورميانه اي را سرو مي كند. تومو انواع غذاهاي ايتاليايي را به مشتريان ارائه مي دهد.
در روزهاي هفته اين دو رستوران، وعده هاي ناهار و شام را سرو كرده و روزهاي پنج شنبه و جمعه نيز سرو صبحانه را هم به خدمات خود اضافه مي كنند. تعدادي از غذاهاي اين دو رستوران را بخوانيد:

رستوران كوبابا: انواع ساندويچ مانند ساندويچ رول جوجه لبناني، شاورما گوشت با مخلفات، انواع كباب مانند كباب كوبابا، بال مرغ كبابي، كباب آبادانا، كباب بادمجان، انواع سالاد نظير سالاد تبوله و فتوش، غذاي اصلي مثل بشقاب مخصوص شاورما، چنجه، كافتا كباب و جوجه كباب لبناني و انواع بشقاب هاي مزه.
رستوران تومو: انواع پيتزا مانند سبزيجات، سالامي تند، كارپوتارا، تومو، پپروني، مانسون، مارگاريتا، اُرتلانا، انواع ساندويچ ايتاليايي، انواع پاستا و انواع سالاد

رستوران چيناباكس بام لند
مجموعه بام لند تهران از غذاهاي چيني هم بي نصيب نمانده و رستوران چيناباكس آنجا انواع غذاهاي چيني را براي مراجعين و مشتريان سرو مي كند. در دو وعده ناهار و شام مي توانيد انواع غذا هاي ايراني پسند چيني را تست كنيد.

سالاد:

 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/10 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

عمارت مسعوديه، همتراز كاخ هاي تهران

عمارت مسعوديه، همتراز كاخ‎هاي تهران؛ فقط تيتر يك مقاله نيست بلكه ادعاي بسياري از گردشگراني است كه براي بازديد از اين مجموعه آمده‎اند.

گشت و گذار در گوشه گوشه تاريخ سرزمين‌مان ايران، هميشه و هميشه جذاب بوده و خواهد بود. نمي‌شود روزي را در يك مكان تاريخي بگذرانيم اما از زيبايي ها و نشانه هاي آن به بخشي از آداب و رسوم زمانه اش پي نبريم. بياييد قرار بگذاريم هر هفته به تكه اي از دوران زندگي پيشينيان رجوع كنيم تا ارزش افزوده بناهاي تاريخي مان (كه آشنايي با سرگذشت اين ديار است) در جيب خودمان برود. صفحمجله گردشگري در تاريخ گردي امروز به مكاني ديدني و زيبا، عمارت مسعوديه سر زده و از شما دعوت مي‌كند تا با مجله دلتا همراه شويد.

 

عمارت مسعوديه
عمارت مسعوديه، هم‎تراز كاخ هاي تهران؛ فقط تيتري براي يك مطلب نيست بلكه ادعاي بسياري از گردشگراني است كه از اين بنا بازديد كرده‎اند. همچنين بر اساس آمار سازمان ميراث فرهنگي، اين عمارت يكي از پر باز‎ديد ترين بناها در شهر تهران است.

با اينكه بعد از كاخ هايي چون كاخ سفيد مجموعه سعدآباد، كاخ نياوران، كاخ گلستان و… عمارت ‎ها در درجه دوم جاذبه‎ هاي توريستي حساب مي‎شوند اما عمارت مجلل مسعوديه تهران از نظر جذابيت براي مخاطبان با اين كاخ ها برابري مي‎كند. همچنين اولين كتابخانه و موزه ملي ايران در گوشه اي از اين عمارت ايجاد شده است.

پيشنهاد مطالعه: مي توانيد براي تاريخ گردي در مجله دلتا مطالب “برويم بر در شمس العماره” و “خانه فاموري” را هم مطالعه كنيد.

تاريخچه عمارت مسعوديه
عمارت مسعوديه تهران به دستور مسعود‎ ميرزا ساخته شد. فرزند ناصر الدين شاه كه برادر ناتنيِ مظفر الدين شاه قاجار بود. در باغ نظاميه به مساحت چهار هزار متر مربع در سال ۱۳۷۷ شمسي در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و از سال ۱۲۹۵ هجري قمري نه فقط شاهد وقايع مهمي از تاريخ تهران بوده است بلكه امروزه به عنوان يكي از جاذبه‎ هاي مهم و زيباي پايتخت شناخته مي شود.

 

حياط‎ هاي متعددي چون حياط مشيريه، حياط سيد جوادي و ساختمان آن، حياط خلوت و عمارتِ آن، در اين بنا گنجانده شده ‎است كه با رنگ ها و نورپردازي‎ هاي امروزي كه در ان ها انجام مي شود، حتي بسيار زيبا تر از آنچه هستند ديده مي‎شوند.

 با اينكه عمارت مسعوديه شامل قسمت‎ هاي بيروني و اندروني بوده ‎است، اما امروزه از اندروني آن چيزي باقي نمانده، ولي همان طور كه ذكر شد در زمين پهناور آن هفت عمارت به چشم مي‎خورد كه از طريق حياط ‎هايي مانند عمارت ديوان خان، عمارت مشيري، عمارت سفره خانه و حوض خانه و …به يكديگر متصل شده‎اند.
پيشنهاد مطالعه: خوب است براي شناختن ساير بناهاي زيباي قاجاري مطالب “خانه هاي قديمي تهران ، كافه گردي” و “تهران قديم را بگرديم” را هم مطالعه كنيد.

مسعوديه بنايي كهن
بناي مسعوديه را به دو بخش شرقي و غربي به وسيله ديواري مشبك تقسيم ‎كرده‎اند. اما مجموعه‎ اي كه امروز ما شاهد آن هستيم فقط نيمه غربي اين عمارت است. با كتيبه ‎ها و سردر هاي بسيار زيبا. جالب است بدانيد با آنكه تاريخ ساخت اين عمارت را ۱۲۹۵ هجري قمري اعلام كرده‎اند اما تاريخِ درج شده روي برخي از اين كتيبه ‎ها ۱۲۹۰ هجري ‎است. با اين حال كتيبه‎ هاي سر در اصلي، ديوان خان و ديوان شرقي عمارت مشير الدوله ، همان تاريخ ساخت عمارت يعني ۱۲۹۵ هجري را نشان مي‎دهد.

 

در قسمت هاي باز‎سازي شده‎ اين مجموعه در سال ‎هاي اخير نمايشگاهي از عكس هاي قديمي و تاريخي و همچنين موزه‎ آثار باستاني و فروشگاه صنايع دستي براي خريد بازديد كنندگان بر پا شده است. به علاوه در شهريور ۱۳۹۰ براي برگزاري مراسم جشن خانه سينما از اين عمارت استفاده شد.

كافه مسعوديه
اين خيلي تعجب آور نيست كه گوشه‎ اي از اين عمارت، به ساخت مكاني  براي پذيرايي از بازديد ‎كنندگان اختصاص داده شده باشد. چرا كه ميهمانان بتوانند دمي با دوستان و همراهان خود بيارامند، و با گرفتن عكس‎ هايي، خاطره شيرين گردش خود در اين مكان فرح بخش و پر از زيبايي ‎هاي چشم نواز را ثبت كنند. سقف اين مجموعه با آثاري از فرهنگ و هنر ايراني پر شده است، با پنجره هايي رنگين دارد و چيدماني از صندلي‎ ها و ميز هايي كه شايد شما را به دهه‎ ها قبل بازگرداند.

 

چطور به عمارت مسعوديه برويم؟
دسترسي اول: دسترسي به اين مجموعه، چه شما ساكن تهران باشيد و يا ميهماني از ساير شهر ها، به راحتي ميسر است. مي‎توانيد از خطوط راه آهن شهري استفاده كنيد. به اين ترتيب كه از هر جايي كه بياييد ايستگاه مترو بهارستان پياده شده و پس از خروج به سمت خيابان اكباتان قدم بزنيد. كمي بعد به ورودي اصليِ عمارت مي‎رسيد.

دسترسي دوم: ورودي فرعي عمارت نيز در خيابان ملت قرار دارد. مي‎توانيد ايستگاه متروي ملت پياده شده و در خيابان ملت به سمت خيابان اكباتان برويد تا به ورودي رسيده و با پرداخت اندك مبلغي، داخل مجموعه شويد.

 

حرف آخر
پاك كردن خاطرات بسيار سخت، اما به وجود آوردن خاطرات شيرين، بسيار ساده است. با گشت و گذاري شايد معمولي حتي، در يك عصر زمستانه در حالي كه ليواني نوشيدني گرم در دست داريد و براي رسيدن به مقصد گردشگري خود در خيابان قدم مي‌زنيد، مي‌توانيد خاطره اين لحظات را براي هميشه در ذهن خود ثبت كنيد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/8 ساعت: ۱۵ توسط:deltatravel :

دوچرخه سواري ؛ مسيرهاي دوچرخه تهران

مدت هاست كه ورزش دوچرخه سواري در تهران انجام مي شود و مي توان اين رشته ورزشي را به عالي ترين شكل تجربه كرد. پيست ها و مسير هايي براي دوچرخه راني هم در برخي مناطق ايجاد شده كه كاملاً مجهز است.

از بس در تهران برف نيامده و هواي برفي نداشتيم، به محض آنكه به يك روز برفي مي رسيم دلمان مي خواهد به خيابان بزنيم و زير دانه هاي ريز برف كلي پياده روي كنيم و از اين هوا لذت ببريم. اما مي‌دانيد كه غير از پياده روي در يك روز برفي مي توانيد تفريح ديگري را هم تجربه كنيد كه كلي هم لذت بخش است؟ مثلاً دوچرخه سواري كنيد. امروز در مجله گردشگري مان به مسير هاي دوچرخه در تهران سر زده ايم تا مكان‌ هاي مناسب آن را هم به شما معرفي كنيم. در واقع اين مطلبي است فقط براي روز برفي به دردتان نمي خورد بلكه مي‌تواند براي هميشه راهنماي خوبي برايتان باشد. به علاوه با رفتن به اين پيست هاي دوچرخه سواري كم كم دستتان راه خواهد افتاد و حتي مي‌توانيد فردا روز، از دوچرخه به عنوان يك وسيله نقليه در تهران استفاده كنيد.

 

دوچرخه سواري براي بانوان
يكي از نكات شايان توجهي كه آشنايي با پيست هاي دوچرخه سواري در تهران را برايتان مهم مي‌كند اين است كه، اين مكان ها براي بانوان يك امتياز است. شايد دوستان دوچرخه راني را داشته باشيد، اما نتوانيد مثل آنها در خيابان از دوچرخه استفاده كنيد و يا خود را به آن اندازه حرفه اي ندانيد. پس خيلي خوب است كه با اين مناطق آشنا شويد تا بتوانيد به راحتي در آن ها از اين تفريح هيجان انگيز لذت ببريد.

بوستان‌ ها و پارك‌ هاي زيادي وجود دارد كه با توجه به وسعت خود معمولاً مسير عبور دوچرخه يا پيست دوچرخه‌ سواري مناسب و مطلوبي را در دل خود جاي داده اند. به خصوص كه اين ورزش يكي از ورزش‌ هاي محبوب و مفرح بين كودكان و نوجوانان است و وجود آن در هر بوستاني تقريباً يك امتياز است. با مجله دلتا بمانيد كه به برخي از مجهز ترين اين پيست ها سر بزنيم.

 

پيست دوچرخه سواري سرخه حصار
يكي از قديمي‌ ترين اما كامل‌ ترين پيست‌ هاي تهران پيست دوچرخه سواري سرخه حصار است. با طولي حدود ۸ كيلومتر كه در يك پارك جنگلي خوش آب و هوا قرار گرفته است. مي توانيد با وسيله نقليه خود تا آنجا رفته و تا كنار در ورودي پيست هم برويد. در اين پيست مي‌توانيد دوچرخه‌ هاي با كيفيتي هم اجاره كنيد. از ديگر از ويژگي‌هاي اين پيست هم منظره رو به شهر تهران آن است كه هنگام دوچرخه سواري نمايي از همه شهر را به شما هديه مي دهد.

نكته: در اين پيست امكانات براي افرادي با هوش ميانه، كم توان ذهني، اوتيسم، سندروم دان و …  نيز وجود دارد. ( اين افراد نمي‌توانند از دوچرخه‌هاي معمولي استفاده كنند و شهرداري تهران سه‌ چرخه‌ هايي مخصوص را در اختيار آنان قرار مي‌دهد تا بتواننداز اين تفريح لذت ببرند)

 

پيست دوچرخه سواري بوستان فدك

اگر ساكن شرق تهران هستيد و يا دوست داريد اين منطقه را هم امتحان كنيد، پيست پارك فدك هم براي شما انتخاب خوبي است. در منطقه هشت تهران قرار دارد كه معروف به بهشت دوچرخه سواران در تهران است. (چون منطقه هشت بيشترين پيست‌ هاي دوچرخه سواري را دارد). فدك يك بوستان بزرگ است و در اين پارك وسيع مسير مخصوصي دور تا دور پارك ساخته شده تا براي دوچرخه رانان آسان باشد.

پيست دوچرخه سواري بوستان تمدن
پارك تمدن يا پارك مينياتوري يكي ديگر از پيست‌ هاي محبوب دوچرخه سواري در شرق تهران است. علاوه بر داشتن مسير مناسب دوچرخه امتيازات ديگري هم دارد و باعث مي شود خاطره خوبي را از آن ثبت كنيد. مثلاً اين پارك طوري طراحي شده كه انسان را به گذشته ها ببرد، به طوري كه فضاي پارك با مجسمه‌ ها و مينياتور هايي با معماري تمدن‌ هاي گذشته‌ ايران پر شده و تزيينات آنها را به نمايش گذاشته است. شايد نام پارك را هم به همين دليل است كه تمدن گذاشته اند. شما با دوچرخه سواري در اين پيست علاوه بر لذت بردن از اين ورزش مفرح مي توانيد از ماكت هاي شبيه سازي شده آثار تاريخي تمدن‌ هاي گذشته ايران هم لذت ببريد.

 

دوچرخه سواري در پارك جنگلي چيتگر
پارك جنگلي چيتگر
پارك چيتگر طبيعتي دلنشين و آب و هوايي عالي دارد و بسياري گردشگران و پياده گردها را هم به سوي خود جذب مي‌كند. برخي افرادي كه به اين پارك جنگلي مي‌روند، مقصدشان پيست دو‌چرخه سواري مناسب چيتگر است.

پيست دوچرخه سواري چيتگر يكي از حرفه اي‌ ترين پيست‌ هاي تهران است. مسير دوچرخه سواري اين پارك با گذر از كنار درختان جنگل، اين پيست را به يكي از محبوب‌ ترين پيست‌ هاي پايتخت تبديل كرده است. جالب اينكه دوچرخه سواران در اين پيست بيمه مي‌شوند و آمبولانس و كمك‌ هاي اوليه در فضاي پارك در دسترس است. همچنين دوچرخه هايي براي كرايه هم آنجا قرار گرفته اند.

فضاي عمومي درياچه چيتگر
دور محوطه درياچه چيتگر هم يك پيست دوچرخه سواري تقريباً حرفه اي است. محل اجاره‌ دوچرخه هم در ضلع شمال غربي قرار دارد. با اينكه زمان مناسب براي دوچرخه سواري هم صبح زود يا عصر است، اما شب‌ ها هم نور كافي براي دوچرخه راني وجود دارد. البته آخر هفته‌ ها به علت رفت و آمد جمعيت شايد نتوان به راحتي دوچرخه سواري كرد.

دوچرخه سواري در پارك الهام
اگر مي‌‌خواهيد شادابي و نشاط دوچرخه سواري را به خوبي احساس كنيد پارك الهام را به شما پيشنهاد مي‌كنيم. از امكانات ورزشي و تفريحي قابل توجهي برخوردار است و افراد مي‌توانند از پيست دوچرخه‌ سواري نهايت استفاده را ببرند. چندين دستگاه دوچرخه دارد و علاقه مندان اين ورزش مي‌توانند با كرايه اين دوچرخه‌ ها از اين ورزش لذت ببرند. مسير پياده‌ روي اين پارك هم بسيار مطلوب و طولاني است و مي توانيد از آب و هواي سرد زمستان به خوبي لذت ببريد.

باغ راه فدك ايران زمين
با رفتن به اين پارك تجربه دلچسب و خاطره انگيز خواهيد داشت. يك فضاي طبيعي منحصر به فرد با امكانات متنوع. وسايل ورزشي ديگري هم غير از پيست دوچرخه سواري در اين پارم مي‌توانيد بيابيد. مانند  زمين‌ هاي فوتبال و واليبال، بدمينتون و … آلاچيق و نيمكت‌ هايي هم براي گذراندن يك تايم طولاني در اين پارك برايتان فراهم است.  بوفه و رستوران هم دارد. هرچند دوچرخه اجاره اي با كارت شناسايي هم آنجا هست اما شما بهتر است با دوچرخه خودتان به اين پيست برويد. چرا كه ممكن است در زمان مراجعه شما، ايستگاه دوچرخه بسته باشد.

 

پيست دوچرخه سواري بانوان بهشت مادران
اين پارك تنها پاركي‌است كه براي بانوان احداث شده و به رفع نيازهاي آموزشي، فرهنگي، هنري، ورزشي، تفريحي و … آنها مي پردازد. غير از پيست دوچرخه سواري در محوطه آنجا مي‌توانيد به امكانات زيادي مانند كلاس‌هاي هنر، موسيقي، قرآن و… كه در دسترس بانوان است، دسترسي داشته باشيد. افراد بيرون از آن نمي‌توانند به داخل ديد داشته باشند و اين ويژگي احساس امنيت و آرامش را براي ورزش كردن به بانوان مي‌دهد. شما مي‌توانيد با دوچرخه‌ هاي شخصي يا با اجاره كردن آن ها از پيست اين پارك لذت ببريد.

 پارك نهج البلاغه
پارك يا بوستان نهج‌ البلاغه يكي از مكان‌ هاي تفريحي و گرشگري بزرگ شهر تهران است. حالت شيب دارد و مسير دوچرخه سواري خوبي هم در اين پارك ايجاد شده است. پيستي به مساحت نه هزار متر مربع دارد و علاقمندان به اين ورزش مفرح همه روزه به اين پارك مي‌روند. مي‌توانيد با كرايه كردن دوچرخه‌ هاي موجود و يا دوچرخه هاي شخصي از اين ورزش لذت ببريد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/8 ساعت: ۱۴ توسط:deltatravel :

كاخ صاحبقرانيه كجاست ؟

تالار آينه يكي از زيبا ترين بخش هاي كاخ صاحبقرانيه است. اين كاخ به مناسبت سي و يكمين سال سلطنت ناصرالدين شاه قاجار تاسيس شد و وقايع تاريخي بسياري را به خود ديده است.

امروز يك تهرانگردي شاهانه خواهيم داشت. مي‌خواهيم به دهكده نياوران با آب و هواي بي نظيرش برويم؛ جايي در دامنه كوه هاي البرز كه دوران قاجار هم شاهان قاجاري به آن توجه ويژه‌اي داشتند. به طوري كه در سال ۱۲۲۹ شمسي ناصرالدين شاه در سي و يكمين سال سلطنتش دستور داد تا كاخ صاحبقرانيه را در همين مكان بسازند.
اين عمارت در مجموعه كاخ نياوران قرار دارند و مطمئنم در گشت و گذارتان حتماً از جلوي اين عمارت رد شده ايد اما بعيد نيست چون شكل ظاهر آن چنگي به دل نمي زند، داخل كاخ را نديده باشيد. مجله گردشگري مجله دلتا به شما مي گويد كه اتفاقاً زيبايي هاي دروني اين عمارت به قدري است كه ممكن است در هر مراجعه به كاخ نياوران عمارت صاحبقرانيه را هم ببينيد.

كاخ نياوران
باغي بزرگ در حدود ۱۱ هكتار، در شمال تهران در ميدان شهيد باهنر (ميدان نياوران) وجود دارد. مجموعه كاخ نياوران در اين باغ شكل گرفته. بناهايي در كنار يكديگر كه يادرگار دوران قاجار و پهلوي است. از آنجا كه دهكده نياوران آب و هواي خوبي داشت ييلاقي براي شاهان قاجار بود. فتحعلي‌ شاه قاجار براي تفريحات تابستاني، دستور داد در نيزاري خارج از شهر تهران باغي بسازند از آنجا كه اين باغ به جاي نيزار ايجاد شد، آن را «ني‌آوران» ناميدند كه بعداً به نام باغ «نياوران» مشهور شد.

محمد شاه نيز در همين باغ بناي كوچكي بنا كرد و پس از وي، ناصرالدين شاه «كاخ صاحبقرانيه» را در باغ نياوران ساخت؛ و در نهايت آخرين بنايي كه شاهان قاجار در باغ نياوران ساخته شد، مشهور به كوشك احمدشاهي است.

در زمان حكومت پهلوي دوم، كاخ نياوران با سبكي مدرن براي سكونت وي و خانواده‌اش تغيير كرد؛ اكنون در محوطه نياوران، كاخ اختصاصي نياوران و موزه‌ پارچه و لباس‌هاي سلطنتي، كاخ صاحبقرانيه و موزه‌ حوضخانه، كوشك احمدشاهي، موزه‌ جهان‌ نما، كتابخانه اختصاصي، موزه‌ خودرو هاي اختصاصي كاخ نياوران، باغ كتيبه‌ ها و گلخانه‌ قرار دارند.

معني صاحبقرانيه
در زمان ناصرالدين شاه، هر ۳۰ سال را يك قرن مي‌ناميدند. از آنجا كه او در سي و يكمين سال سلطنتش دستور ساخت اين كاخ را صادر كرد، به افتخار آنكه بيش از ۳۰ سال حكومت كرده است، به خود لقب صاحبقران داد و اين كاخ را عمارت صاحبقرانيه ناميد. يكي از زيباترين كاخ‌ هاي تهران كه معماري بي نظيري دارد و اشيايي كه در آن نگهداري مي‌شود بسيار ديدني است.
تاريخچه كاخ صاحبقرانه
حاج عليخان حاجب الدوله مامور ساخت عمارت صاحبقرانيه در باغ نياوران بود. او اين عمارت را با خوابگاه، اندرون و حرمسرا بنا كرد. جالب است بدانيد خود مجموعه حرمسرا داراي چهل تا پنجاه ساختمان بود كه باز هر يك از اين ساختمان ها داراي چهار اتاق و يك ايوان كه ويژه يك يا دو تن از همسران شاه بود. در زمان مظفرالدين شاه و احمدشاه تعداد حرمسرا ها كمتر شد و با آمدن رضاخان، كلاً صاحبقرانيه مدتي به دست فراموشي سپرده شد.

رضاخان كاخ هاي متعددي در سعدآباد ساخت اما در زمان ازدواج محمدرضا پهلوي با فوزيه، صاحبقرانيه را براي پذيرايي از ميهمانان آماده كرد. ديوار ميان ديوانخانه و حرمسرا و عمارت هاي دور كاخ خراب و مبلمان كاخ عوض شد. فرش هاي گران بهاي كاخ گلستان را به اين مكان آوردند و براي تزيين ديوارها، كاغذ مخصوص اروپايي استفاده كردند پارچه پرده ها و مبل ها را يك طراح خارجي تعويض كرد و خلاصه اينكه هشت ماه زمان برد تا گروهي از طراحان و نقاشان و مهندسان اين كاخ را براي ميهمانان آماده كنند. اما جالب است بدانيد در زمان پهلوي دوم، تمام اين تزئينات داخلي يك بار ديگر تغيير كرد.

 

بناي كاخ صاحبقرانيه
تالار آينه يكي از زيباترين بخش‌ هاي اين كاخ است و درست وسط آن قرار دارد. آيينه كاري‌ هاي بسيار با شكوهي دارد. در زمان محمدرضا پهلوي با تغييرات اساسي كه داخل بناي صاحبقرانيه انجام شد، طبقه اول يعني حوضخانه براي پذيرايي از ميهمانان و طبقه دوم به عنوان دفتر كار شاه مورد استفاده قرار گرفت.

سراي غربي
اين فضا قسمت هاي اداري و اتاق ها را در خود جاي داده است. دو تابلوي بزرگ طرفين، شاهزادگان قاجار را به تصوير كشيده اند و عكس امير كبير كه در تابلويي جدا و مينياتوري، كار شده است. چندين تابلو نقاشي ديگر را هم آنجا خواهيد ديد. همچنين گلدان هايي كه آنها هم مربوط به دوره قاجار و پهلوي هستند. عكاسخانه و اتاق مذاكرات هم در اين قسمت قرار دارند.

تالار آينه كاخ صاحبقرانيه
در اين تالار، هنر آينه كاري ايراني با شكوه فراوان در برابر ديدگان همه قرار داده شده است؛ از سويي آن را تالار جهان نما نيز مي‌نامند چرا كه در آن زمان مي‌شد از پنجره هاي اين قسمت، كل تهران را در يك قاب ديد. آينه كاري هاي ظريف و ديدني اين تالار از زمان ناصر الدين شاه آغاز شد و در زمان مظفرالدين شاه به پايان رسيد، آينه كاري هاي ظريف با گچبري هاي هنرمندانه و ارسي هاي چشم نواز كه اين تالار را بسيار با شكوه جلوه مي‌دهد. در شاه نشين شمالي اين تالار هم ميز كار محمدرضا پهلوي قرار دارد. امضاي فرمان مشروطيت توسط مظفرالدين شاه هم در همين تالار به انجام رسيد.
در چهار طرف اين تالار چهار اتاق وجود دارد كه هر كدام كاربرد مخصوص خود را داشتند. اتاق منشي، دندانپزشكي، حمام و سرويس بهداشتي، اتاق هدايا.

سراي شرقي
در اين بخش هم مانند سراي غربي اتاق هايي وجود دارد و راه پله اي با طراحي زيبا كه به در خروجي كاخ مي‌رسد. تابلو هاي متعددي در آن آويخته شده مربوط به نقاشاني به نام هستند. اتاق مذاكرات خصوصي، اتاق نشان ها و مدال ها، اتاق انتظار سفرا، اتاق استراحت نيم روزي هم در اين قسمت واقع شده است.
حوضخانه
طبقه زيرين كاخ صاحبقرانيه حوضخانه است. در اتاق هاي اين بخش نيز انواع تزئينات چشم نواز به كار رفته است. گچ بري ها، ارسي هاي منحصر به فرد و آثار بي نظيري كه اين بخش را بعد از تالار جهان نما به زيباترين قسمت هاي كاخ صاحبقرانيه تبديل كرده است. حوض، در وسط بنا قرار دارد مبلمان، اطراف آن قرار داده شده. تابلوي حوضخانه صاحبقرانيه اثر كمال الملك هم در اين فضا به نمايش در آمده است.

همچنين در بخشي از ديوار شاه نشين روايت عطار از مجلس شيخ صنعان  روي سنگ كنده كاري شده است. سقف هاي چوبي اين بخش كاملاً منقوش هستند و متعلق به قرن ۱۲ هجري قمري كه گويا براي تزئين از شيراز آورده شده اند.

چطور به كاخ صاحبقرانيه برويم؟
اين كاخ در ميدان شهيد باهنر (نياوران) تهران قرار گرفته، در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران اولين كاخي است كه با آن روبرو خواهيد شد.

*نكته: اگر داخل اين كاخ عمليات مرمت در حال انجام باشد، كاخ باز نيست. مي‌توانيد با مجموعه كاخ نياوران تماس بگيريد و از بازديد هاي آن مطلع شويد.

براي دسترسي بايد به تجريش برويد و سپس مي‌توانيد با استفاده از وسايل نقليه عمومي به نياوران برسيد.

مترو: با استفاده از مترو مي‌توانيد ابتدا به تجريش  و از آنجا با تاكسي و اتوبوس به نياوران برويد.

اتوبوس: خط بي آر تي راه آهن – تجريش را سوار شويد و باز از تجريش با وسايل نقليه عمومي به نياوران برويد.


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/5 ساعت: ۱۲ توسط:deltatravel :